Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

UEFA Avrupa Ligi - UEFA Fenerbahçe'ye ceza verecek mi?

Eurosport
TarafındanEurosport

Güncellendi 20/03/2013 - 14:33 GMT+2

Fenerbahçe, UEFA Disiplin Kurulu'na sevk edildi. Sarı-lacivertli kulübün ceza alıp almayacağı merak konusu.

Şükrü Saracoğlu Stadyumu

Görsel kaynağı: Reuters

Fenerbahçe bugün UEFA Disiplin Kurulu’na sevk edildi. Sarı-lacivertli kulüpten yapılan açıklamaya göre UEFA, kendilerine gönderdikleri raporda şu ifadeleri kullandı:

“Stadyum dışında sahte biletli / biletsiz Fenerbahçe taraftarları stadyuma girmeye çalıştı; sayıları yaklaşık 150’ydi. Bu olay devre arasında yaşanmıştır. Stadyumdaki Fenerbahçe taraftarlar kapıyı açmaya çalıştı. Polis ve güvenlik görevlileri bu girişimi engelledi, kısa bir müdahalenin ardından durum kontrol altına alındı. Polis ve güvenlik görevlileri, iyi bir işbirliğiyle durumu dikkatle yakından izledi. Bu gelişme maçın sorunsuz bir şekilde seyretmesini etkilemedi”

Daha önce Fenerbahçe, BATE Borisov maçını saha içinde yaşanan tribün olayları ve meşaleler nedeniyle seyircisiz oynamıştı. BATE maçında stadın dışından saha içine atılan meşaleler nedeniyle bir kez daha ceza alan Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi son 16 turundaki Viktoria Plzen maçını da boş tribünlere karşı oynamıştı.

UEFA, BATE maçında yaşanan olaylarla ilgili verdiği kararda, Şükrü Saracoğlu Stadı’nda aynı olayların iki yıl içinde tekrar yaşanması halinde bir yıl Avrupa kupalarından men cezası vereceğini de açıklamıştı.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam