Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Kartal ikinci yarıda uçtu

Eurosport
TarafındanEurosport

Güncellendi 29/08/2013 - 23:40 GMT+3

Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi Playoff turu rövanş maçında Tromsö'yü ikinci devrede bulduğu gollerle 2-0 mağlup etti ve adını gruplara yazdırdı.

beşiktaş

Görsel kaynağı: AA

İlk maçı 2-1 yitiren Beşiktaş, avantajlı skor için ilk dakikadan itibaren rakibine baskı kurdu. Norveç temsilcisi Tromsö, ilk maçta elde ettiği galibiyetin avantajıyla savunmada riske girmedi. Savunma güvenliğini bırakmayan Tromsö, rakibini savunmada az adamla yakalamaya çalıştı. Sahasından fazla çıkmayan konuk ekip, Beşiktaş'a etkili pozisyon vermedi.
34. dakikada Ersan'ın soldan ortasında, ön direkte iyi pozisyon alan Almeida'nın dokunamadığı meşin yuvarlağı kaleci tokatladı. Ceza alanı içinde topu önünde bulan Hutchinson, dengesini kaybedince Beşiktaş'ın tehlikesi sona erdi.

İki dakika sonra ise Olcay'ın pasında savunmanın arkasında topla buluşan Gökhan Töre, ceza alanına girdiği sırada vurmakta gecikince, savunma meşin yuvarlağı kornere attı.
Devrein bitimine dört dakika kala ise Fernandes'in soldan kullandığı korner atışında, arka direkte topla buluşan Sivok'un kafa vuruşu sonrası, top üstten auta gitti.
İkinci 45 dakikaya ise Beşiktaş adeta fırtına gibi başladı. Rakibi karşısında hücumu düşünen Beşiktaş'ta gol perdesini açan isim ise Almeida oldu. 52. dakikada Fernandes'in kullandığı kornerde Almedia iyi yükseldi ve takımını öne geçirdi. Bu golden sadece 2 dakika sonra ise Oğuzhan çalımlarla rakip ceza sahası içinde önünü boşalttı ve şık bir vuruşla skoru 2-0'a getirdi.
Avantajlı skora rağmen Beşiktaş istekli oyununu sürdürdü. 63'te paslarla rakip ceza sahasına giren Beşiktaş'ta Gökhan cepheden vurdu ancak Tromsö kalecisi gole izin vermedi.
Beşiktaş son 5 dakikası rakibinin üstünlüğünde geçen maçı gol yemeden tamamladı ve 2-0 ile adını gruplara yazdırı.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam