Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Trabzonspor-Legia Varşova:2-0

Eurosport
TarafındanEurosport

Güncellendi 24/10/2013 - 22:07 GMT+3

Trabzonspor UEFA Avrupa Ligi J Grubu maçında evinde konuk ettiği Legia Varşova'yı 2-0 mağlup etti.

trabzonspor, legia, uefa avrupa ligi

Görsel kaynağı: AA

UEFA Avrupa Ligi J Grubu’nda Trabzonspor, evinde Legia Varşova'yı konuk etti.
Karşılaşmaya öncesi Trabzonspor’un efsane futbolcusu Kadir Özcan için saygı duruşu yapıldı.
Maça hızlı başlayan Bordo-mavili takım henüz 1. dakikada Janko ile pozisyon buldu. Kaleci ile hava topu mücadelesinde, Skaba’nın savunma oyuncusyla çarpışmasını değerlendirmek isteyen oyuncu savunmanın topu uzaklaştırmasına engel olamadı.
Mücadelenin ilk bölümnde oyuna hakim olan Trabzonspor oyunun kontrolünü de elinde tuttu. 7 .dakikada Malouda topu sol kanattan gelen Henrique'ye verdi. Henrique'nin ceza sahası içerisine gönderdiği topta, Janko fırsatçılığını konuşturdu ve Trabzsonspor'u öne geçiren golü attı.
Maçın henüz 8. dakikasında Legia'da Zyro çıktı, Ojamaa girdi. Oyuncu ilk dakikalarda sakatlanmış ve oyuna devam edememişti.
Konuk takım golden sonra toparlandı ve orta alandaki baskısını arttırdı. 20. dakikadan itibaren Trabzonspor orta sahada pas yaparak rakibinin baskısını kırmaya çalıştı. Trabzonspor, Malouda’nın düşürülmesiyle 29. dakikada serbest vuruş kazandı. Adrian ceza sahasına başarılı bir orta yaptı; fakat Janko ofsayta yakalandı.
Maçın 31. dakikasında Legia takımında Lucas ceza sahasında yerde kaldı. Hakem oyunu devam ettirdi. Kosecki pozisyona itirazı nedeniyle sarı kart gördü. 36. dakikada Zokora ve Jodlowjec arasında gerginlik yaşandı. İki oyuncu da sarı kart gördüler.
37. dakikada gelişen Legia atağında kaleye gelen şutu Onur topu başarılı bir şekilde çıkardı. 45. dakikada konuk takımın atağında ceza sahasına gelen ortada, Onur Kıvrak topu iki hamlede kontrol etmeyi başardı. Onur pozisyon sonrasında kısa süreli bir sakatlık geçirdi. Bir dakikalık uzatma süresi oynanan ilk yarıyı Trabzonspor 1-0 üstün kapadı.
Karşılaşmanın ikinci yarısına konuk ekip Legia Varşova hızlı başladı. Üst üste korner atışları kullanan takım özellikle ikinci yarının ilk 10 dakikasında baskılı bir oyun sergiledi. 56. ve 58. dakikalarda Trabzonspor Henrique ile yakaladığı fırsatları değerlendiremedi.
Maçın 60. dakikasından sonra tempo yükseldi. Trabzonspor’da Bamba yaptığı müdahale sonrasında sarı kart gördü. 65. dakikada konuk ekipte Vrdoljak oyundan çıkarken yerine Furman girdi. Gelişen Trabzonspor atağında Janko rakip ceza sahası içerisnde yerde kaldı; ama hakem oyunu devam ettirdi. 69. dakikada Borda-mavili oyuncu Henrique yaptığı faul nedeniyle sarı kartla cezalandırıldı. 70. dakikada ise Trabzonspor’da golü atan oyuncu Janko yerini Yusuf Erdoğan’a bıraktı.
Konuk takım 74. dakikada son oyuncu değişikliğini yaptı. Kosecki oyundan çıkarken yerini Kucharczyk’e bıraktı. Legia Varşova 78. dakikada ceza sahasında iki net gol pozisyonu yakaladı; ancak Onur Kıvrak üst üste yaptığı iki kurtarışla golü önledi. 79. dakikada Rzezniczak sarı kart gördü.
Trabzonspor’da 81. dakikada Henrique oyundan alındı. Yerine Emre Güral girdi. Bir dakika sonra ise Bordo-Mavililer son değişikliğini yaptı. Adrian oyundan alınırken yerine Soner Aydoğdu girdi. Olcan Adın’ın kullandığı serbest vuruşta Mustafa Yumlu topa yükseldi; ama dokunamadı. Kaleci gelen topa müdahale edemedi ve Trabzonspor, Olcan’ın serbest vuruştan bulduğu golle 2-0 öne geçti.
3 dakika uzatmanın oynandığı ikinci yarının son dakikasında Emre Güral sarı kart gördü. Trabzonspor rakibini 2-0 mağlup etmeyi başardı.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam