Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Beşiktaş - Club Brugge (ÖN BAKIŞ)

Eurosport Türkiye

Güncellendi 19/03/2015 - 09:38 GMT+2

UEFA Avrupa Ligi son 16 turu rövanş karşılaşmasında temsilcimiz Beşiktaş, Belçika ekibi Club Brugge'ü ağırlıyor.

Beşiktaş saygı duruşu

Görsel kaynağı: Eurosport

Belçika'da oynanan ilk karşılaşmada öne geçmesine rağmen sahadan 2-1 mağlup ayrılan Beşiktaş, Atatürk Olimpiyat Stadı'nda Club Brugge'den rövanşı almak istiyor.
Karşılaşma bilgileri
Maç: Beşiktaş - Club Brugge
Tarih: 19.03.2015
Saat: 22.05
Stat: Atatürk Olimpiyat Stadı
Hakem: Sergei Karasev
Tv: Star Tv
picture

Club brugge Beşiktaş

Görsel kaynağı: Eurosport

Muhtemel 11'ler
BEŞİKTAŞ: Tolga, Opare, Necip, Ersan, Motta, Veli, Atiba, Tolgay, Olcay, Gökhan, Demba Ba
CLUB BRUGGE: Ryan, Meunier, Duarte, Mechele, De Bock, De Fauw, Simons, Refaelov, Izaquierdo, Vormer, De Sutter
Karşılaşmanın biletleri önceki gün tamamen biterken, siyah-beyazlı kulüp, Atatürk Olimpiyat Stadı’na 67 binin üzerinde taraftarın geleceğini duyurdu. Club Brugge ve sponsorların kullanmadığı yaklaşık 2 bin adet bilet de önceki gün satışa çıkarılmış ve kısa sürede bitmişti.
Avrupa Ligi’ndeki seyirci rekoru, 2012’de 67 bin 328 kişinin izlediği Manchester United-Ajax maçında kırıldı. Beşiktaş ile Liverpool arasında 26 Şubat tarihinde oynanan maçı ise 63 bin 324 biletli seyirci izlemişti.
picture

Club brugge - Beşiktaş Gökhan Töre

Görsel kaynağı: Eurosport

Brugge’ün bileği bükülmedi
Belçika ekibi bu sezon Avrupa kupalarında hiç mağlup olmadı. UEFA Avrupa Ligi mücadelesine 3. ön eleme turundan başlayan Club Brugge oynadığı 13 maçta 10 galibiyet ve 3 beraberlik alırken kalesinde sadece 5 gol gördü. Mavi-siyahlı takım çıktığı 6 deplasmanda 5 galibiyet, 1 beraberlik alarak çok başarılı bir grafik çizdi. Dış sahalarda 14 gol atan Belçika ekibi yalnızca 2 gole geçit verdi.
Demba Ba dört maçtır suskun
Senegalli yıldız, Club Brugge karşısında Avrupa kupalarındaki 4 maçlık gol orucunu bozmaya çalışacak. Beşiktaş formasıyla Avrupa’da 8 gol atan Demba Ba son olarak 27 Kasım 2014’te Asteras filelerini sallamıştı. Gruptaki Tottenham maçında sakatlığı yüzünden forma giyemeyen siyah-beyazlı forvet, iki Liverpool ve Brugge maçlarında golle buluşamadı.
picture

Beşiktaş - Kayseri Erciyesspor (Demba Ba ve Mustafa Pektemek)

Görsel kaynağı: Eurosport

2-1’de 3 kez tur atlamıştı
Belçika’da geçen hafta yapılan maçtan 2-1 mağlup ayrılan Beşiktaş’a çeyrek final için 1-0’lık galibiyet yetecek. Kartal 3-1, 4-2 gibi 2 farklı galibiyetlerde de tur atlayacak. Normal süre siyah-beyazlı takımın 2-1’lik üstünlüğüyle biterse uzatmalara geçilecek, skor değişmezse tur atlayan takımı penaltılar belirleyecek. Beşiktaş, Avrupa kupalarında daha önce ilk maçı deplasmanda 2-1 kaybedip İstanbul’da tur aradı.
1993-94 sezonunda Kupa Galipleri Kupası 1. turunda Kösice’yi, 1996-97’de UEFA Kupası ön eleme turunda Dinamo Minsk’i rövanşta 2-0 yenerek eleyen Kartal geçen sezon UEFA Avrupa Ligi play-off turunda Tromsö’yü yine 2-1’lik yenilginin rövanşında 2-0’la safdışı etmişti. Siyah-beyazlılar 1993-94’te ise Ajax’a karşı rövanşı da 4-0 kaybetti.
Atatürk Olimpiyat Stadı, Avrupa kupalarında 8. kez Beşiktaş’a ev sahipliği yapacak. Kartal geride kalan 7 karşılaşmada mağlubiyet yüzü görmezken 5 galibiyet, 2 beraberlik aldı.
Olimpiyat’ta; Feyenoord’u 3-1, Tottenham’ı 1-0, Partizan’ı 2-1, Liverpool’u 1-0 yenen Beşiktaş, Arsenal’le 0-0, Asteras’la 1-1 berabere kaldı. Siyah-beyazlı takım geçen sezon da Tromsö’yü 2-0 mağlup etmişti.
picture

Oğuzhan Özyakup / Club Brugge - Beşiktaş

Görsel kaynağı: AA

Kısa kutlama!
Siyah-beyazlılar, Brugge karşısında çeyrek finale çıkılması halinde stattaki kutlamaların kısa tutulması kararını aldı. Liverpool zaferinden sonra taraftarın meşalelerle kutlama yapması nedeniyle takım otobüsü tesislere sabaha karşı ulaşabilmişti.
Beşiktaş’ın, Liverpool maçından sonra Balıkesir’le berabere kalmasını da dikkate alan siyah-beyazlı yönetim, Fenerbahçe ile pazar günü oynanacak zorlu derbi sebebiyle en kısa sürede tesislere dönülmesi konusunda görüş birliğine vardı.
Beşiktaş nasıl tur atlar?
Beşiktaş deplasmanda gol attığı için yenilgiye rağmen avantaj kaybetmemiş durumda. İstanbul'da önümüzdeki hafta Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynanacak maçta Beşiktaş'a mutlaka galibiyet gerekiyor. Siyah-Beyazlılar'a, 1-0 ya da 3-1, 4-2 gibi gollü iki farklı galibiyetler gerekli.
Kartal'ın 2-1'lik üstünlüğünde ise mücadele uzatmaya gidecek. Her türlü beraberlik ve yenilgilerde ise turu geçen taraf Club Brugge olacak.
Siyah-Beyazlılar bir önceki turda Liverpool'a deplasmanda 1-0'lık skorla boyun eğmiş, rövanşı Tolgay Arslan'ın golüyle 1-0 galip bitirmişti. Penaltı vuruşlarında 5-4'lük üstünlük kuran temsilcimiz tur biletini kapmıştı. Beşiktaş, Club Brugge engelini de geçtiği takdirde UEFA Avrupa Ligi'nde çeyrek finale kalma başarısı gösterecek.
Beşiktaş '19.03'te hiç kaybetmedi
19.03 (19 Mart) ta­ri­hi­ne bak­tı­ğı­mız­da il­ginç bir tab­lo kar­şı­mı­za çı­kı­yor. Si­yah-Be­yaz­lı­la­r’­ın, ku­ru­lu­şun­dan bu ya­na, fut­bol sa­ha­la­rın­da boy gös­ter­me­ye baş­la­dı­ğın­dan be­ri bu ta­rih­te sa­ha­sın­da yap­tı­ğı maç­lar­da ra­kip­le­ri­ne ge­çit ver­me­di­ği­ni gö­rü­yo­ruz. İlk kez 1938-39 se­zo­nun­da o dö­nem­de­ki mil­li kü­me mü­ca­de­le­sin­de eze­li ra­ki­bi Ga­la­ta­sa­ra­y’­la 19.03’te evin­de kar­şı­la­şan Si­yah-Be­yaz­lı­lar ma­çı 3-0 ka­zan­dı. Bu­gü­ne ka­dar bu ta­rih­te iç sa­ha­da ya­pı­lan top­lam 5 kar­şı­laş­ma­da da ra­kip­le­re üs­tün­lük ku­rul­du. Kar­tal, yi­ne 19.03’te yi­ne evin­de­ki maç­ta ta­ri­hi te­ker­rür et­tir­me­nin pe­şin­de
Beşiktaş-Club Brugge maçına Rus hakem
Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynanacak UEFA Avrupa Ligi son 16 turu rövanş maçını Sergey Karasev yönetecek. Beşiktaş ile Belçika'nın Club Brugge takımı arasında 19 Mart Perşembe günü İstanbul'da oynanacak UEFA Avrupa Ligi son 16 turu rövanş maçını Rusya Futbol Federasyonu'ndan Sergey Karasev yönetecek.
Türkiye Futbol Federasyonu'ndan yapılan açıklamaya göre, Atatürk Olimpiyat Stadı'nda saat 22.05'te başlayacak karşılaşmada Karasev'in yardımcılıklarını Anton Averyanov ile Tikhon Kalugin yapacak.
Nikolai Golubev'in dördüncü hakem olarak görev alacağı karşılaşmanın ilave yardımcı hakemleri ise Sergey Lapochkin ve Sergey Ivanov olacak.
picture

Russian Referee Sergey Karasev

Görsel kaynağı: From Official Website

Slaven Bilic: Turu geçmek için şansımız yüksek
Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic, Club Brugge maçı öncesinde basının karşısına geçti.
Bütün bir sezonu oynarsanız, 2-3 maçlık bir periyoda girersiniz ve her şey o sırada belli olur. Ligde ve Avrupa'da yolumuza devam ediyoruz. Ligde Bursaspor dahil 3-4 takımın şampiyonluk iddiası var. Yüzyılın maçı olmasa da çok önemli bir maç oynayacağız. Kritik bir haftadayız. Bu seviyede oynamak bizi gurulandırıyor.
Brugge'e büyük bir saygımız var. Belçika Ligi'nin lideri. Anderlecht'in Galatasaray karşısındaki mücadelesi de ortada. İlk 60 dakika üstün bizdik ancak son bölümde kontrol onlardaydı. Bugün zor bir maç oynayacağız.
picture

Slaven Bilic

Görsel kaynağı: Eurosport

Tolga geri döndü. Atiba bugün antrenmana çıkacak. Serdar ve Sosa hakkında kararı bugün vereceğiz. Bugünün futbolunda sistemler öldü. Sistemi sadece başlama vuruşunda görüyoruz. Neredeyse 3 ay boyunca tek forvetimiz Demba Ba'ydı. Artık Cenk Tosun ve Mustafa Pektemek döndü. Çift forvet oynamak bizi olumlu etkiledi. Ama asıl önemli olan takım halinde hareket etmek.
Brugge kolay ve üretken bir futbol oynuyor. Pek risk almıyorlar. İlk maçta 1-1'den sonra oyunun bütün üstünlüğünü aldılar. Onları tebrik etmek gerekiyor. Bugün oyuna böyle başlamayacaklarını düşünüyorum.
Bugün taraftarlarımıza çok büyük görev düşüyor. Bu maçın senaryosu Liverpool'dan farklı olabilir. Eken bir gol bulmak bizim çok istediğimiz bir şey ama kolay olmayacak. Taraftarın sabırlı olması gerekiyor.
picture

Opare, Cenk Gönen, Pedro Franco, Veli Kavlak - Beşiktaş

Görsel kaynağı: Reuters

Veli Kavlak
Turu geçmek için elimizden geleni yapacağız. 70 bin taraftar bizi destekleyecek. Sabırlı oynayıp en iyisini yapmaya çalışacağız. Olimpiyat Stadı'nın dolu olması bizim için büyük bir avantaj.
Preudhomme: Baskı Beşiktaş'ın üzerinde olacak
Club Brugge Teknik Direktörü Michel Preudhomme, Beşiktaş maçı öncesinde basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Beşiktaş'ın UEFA Avrupa Ligi son 16 turu rövanş maçında konuk edeceği Club Brugge'ün teknik direktörü Michel Preudhomme, üzerlerinde bir baskı olmadığını söyledi.
Atatürk Olimpiyat Stadı'nda düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Preudhomme, 2-1 kazandıkları ilk maçtan az da olsa bir avantajları bulunduğunu kaydetti. Beşiktaş'ın da tur atlamayı çok istediğini belirten Preudhomme, şunları söyledi:
"Beşiktaş'ın avantajı ise bu maçta çok daha fazla ihtirasa sahip olması, çok daha fazla istemesi. Zaten buraya gelene kadar Liverpool'u elediler, Tottenham'ı mağlup ettiler. Bu da onları çok daha fazla heveslendiriyor ama baskı da Beşiktaş'ın üzerinde olacak. Bizim üzerimizde herhangi bir baskı yok. Zaten kendimizi başarılı olarak görüyoruz. Bugünkü maçta biz üzerimizde bir baskı hissetmeyeceğiz. Bu da bir avantaj olabilir."
Takım olarak maçların ilk yarılarında belli bir yaklaşımla oyuna başladıklarını anlatan Preudhomme, "Biz ofansif olarak zaten sürekli bazı şeyler deneyen bir takımız. Ama sahada ne yapacağınız sadece size değil, rakibe de bağlı. Biz genellikle ilk yarı belli bir yaklaşımla oyuna başlıyoruz. İkinci yarı oyunun gidişatına göre farklı stratejiler denemeye çalışıyoruz. Benim de teknik direktör olarak maça vereceğim reaksiyon anlık oluyor. Oyunun gidişatına göre çeşitli taktikler deneyebiliyoruz " ifadelerini kullandı.
picture

Michel Preudhomme

Görsel kaynağı: AA

Preudhomme, bir basın mensubunun "Sezon başında UEFA Avrupa Ligi'nde kendilerine hedef olarak neyi belirlemiştiniz?" sorusuna , "Kulüp için öncelikle grupları oynamak önemliydi. Geçen sene bu fırsatı kaçırmıştık. Bu sene gruplarda çok da iyi oynadık ve bu etabı lider tamamladık. Daha sonra da üstüne üstlük bir tur daha geçtik. Geldiğimiz noktada da artık tur tur düşünmeyi amaçlıyoruz. Oynadıkça, ilerledikçe, bundan keyif alıp, gidebildiğimiz yere kadar gitmeyi isteriz" cevabını verdi.
UEFA Avrupa Ligi'nde şimdiden önemli bir başarı elde ettiklerini dile getiren Belçikalı teknik adam, "Bazıları farklı düşünse de takım grup aşamasında da önemli işler yaptı. Grupta Torino gibi önemli bir İtalyan takımı vardı. Geldiğimiz noktada, Beşiktaş da çok önemli bir takım. Onları da geçebilirsek, büyük bir başarı olacak. İlk maçtan önce Beşiktaş'ın ne denli büyük ve önemli bir rakip olduğunu söylemiştim" diye konuştu.
Preudhomme, "Tribünlerin hakem üzerinde bir etkisi olacağını düşünüyor musunuz?" sorusuna, "Hakemin işine karışılmaz" cevabını verirken, sakatlığı bulunan Felipe Gedoz'un son durumuyla ilgili, "İlk maçta fiziksel olarak tam hazır değildi. Zaten kendisini ikinci devre oyuna almıştım. Son lig maçında oynamadı. Dinlendirdik. Bu akşam yapacağımız antrenmanda son durumunu kontrol edeceğiz ve bugün oynayıp oynamayacağı belli olacak" değerlendirmesinde bulundu.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam