Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Club Brugge oyuncu raporu 2: Lior Refaelov

TarafındanFutbol Akademi

Güncellendi 11/03/2015 - 10:36 GMT+2

Club Brugge’un Belçika Ligi’nin en fazla gol atan takımı olduğunu ve hücum aksiyonlarının çok etkili olduğunu takımın sol kanat oyuncusu Izquerdo’yu tanıtırken bahsettik.

Lior Refaelov of Club Brugge

Görsel kaynağı: Eurosport

Lior Rafaelov
Ülke: İsrail
Doğum tarihi: 26 Nisan 1986 (28 yaşında)
Doğum Yeri: Or Akiva (İsrail)Boy: 1,76 m
Kulübü: Club BruggePozisyon: Sağ/Sol Kanat,Ofansif Orta SahaTercih ettiği ayak: Çift AyaklıPiyasa Değeri(Transfermarkt): 3,500,000
Club Brugge oyuncu raporu 2: Lior Refaelov
Kaynak: Transfermarkt, Soccerway
Club Brugge’un Belçika Ligi’nin en fazla gol atan takımı olduğunu ve hücum aksiyonlarının çok etkili olduğunu takımın sol kanat oyuncusu Izquerdo’yu tanıtırken bahsettik. Çoğu golle sonuçlanan bu atakları başlatan asıl beyin ise İsrail’in yetiştirdiği önemli yıldızlardan Emil Refaelov. Takımın sağ kanadında görev yapan 28 yaşındaki yetenekli oyuncu bu sene takımının mücadele ettiği 3 kulvarda çıktığı 32 karşılaşmada 13 gol 15 asistlik performansıyla takımının gol yollarındaki en etkili isimlerinin başında geliyor. Kariyerinin en etkili sezonlarından birini geçiren ofansif orta saha oyuncusu teknik becerileri,nokta pasları ve skor tabelasını her an değiştirebilecek yetenekleriyle Belçika ekibindeki en tehlikeli oyuncu görünümünde.
Futbola ilk adımını 1998 yılında İsrail’in köklü kulüplerinden Maccabi Haifa’da atan Refaelov 2002-2003 sezonunda kulübün 16 Yaş Altı Takımına yükseltildi. Aynı sezon İsrail 17 Yaş Altı Milli Takımı kadrosuna da seçilmeye başlayan yetenekli futbolcu 13 kez bu formayı terletti ve attığı 4 golle fark yaratmaya başladı. 2003-2004 sezonunda Maccabi Haifa’nın gençlik ekibinde kendini bulan Refaelov attığı 7 gol ve göz dolduran etkili oyunuyla takımının şampiyonluğunda önemli bir rol edindi ve İsrail Gençlik Ligi’nde yılın oyuncusu ödülünü aldı.
Yeteneği ve gösterdiği performansla dikkatleri üzerine çeken Refaelov zaman zaman A takım kadrosunda yer aldı ve yetiştirdiği genç oyuncularla bilinen dönemin teknik direktörü Ronny Levy’nin isteğiyle 2005-2006 sezonunda profesyonel oldu. 14 Ocak 2006’da kulübünün deplasmanda Hapoel Nazareth Illit karşı aldığı 6-0’lık galibiyette maç içinde kazandığı 3 penaltıdan birini gole çeviren oyuncu profesyonel olarak ilk golünü atmış oldu. 2006-2008 yılları Refaelov için kayıp yıllar olurken bu yıllar arasında takımında geçirdiği 2 sezon boyunca fazla forma şansı bulamayan oyuncu İsrail U21 takımında ise 17 kez forma şansı buldu ve 4 gol kaydetti.
Club Brugge oyuncu raporu 2: Lior Refaelov
2008-2009 sezonunda İsrail Ligini şampiyon olarak tamamlayan takımına 9 gollük bir katkı sağlayan oyuncu esas patlamayı 2009-2010 sezonunda yaptı neredeyse takımının 3 kulvarda oynadığı tüm maçlarda görev yapan oyuncu çıktığı 46 maçta 8 gol 6 asistlik performans gösterdi. O sezon İsrail Milli Takımı’nın Şili ve Uruguay ile oynadığı hazırlık maçlarında da forma giyen oyuncu 1 gol buldu.  2010-2011 sezonunda da iyi bir sezon geçiren oyuncu 28 maçta 11 gollük performansıyla takımının şampiyonluğunda başı çeken isimlerden oldu ve İsrail’de yılın futbolcusu ödülünü kazandı. Performansıyla Avrupa takımlarının radarına takılan Refaelov Belçika’nın yolunu tuttu ve 2.5 milyon € bedelle Club Brugge’ye transfer oldu. Belçika Ligine kolayca uyum sağlayan oyuncu takımıyla ilk yılında çıktığı 26 maçta 6 gol 5 asistle ortalama bir performans gösterirken  2012-2013 sezonunda da 36 maçta attığı 12 gol yaptığı 10 asistle kendini kabul ettirdi. İsrailli yıldız bir sonraki sezon ise 37 maçta forma giydi ve 5 gol 14 asistlik performansla sezonu kapattı.
Oynadığı Pozisyon:
Club Brugge oyuncu raporu 2: Lior Refaelov
Refaelov ofansif orta saha olmasına rağmen hem İsrail Milli Takımında hem de Club Brugge’de sağ kanat olarak forma giyiyor. Her forvet oyuncusunun oynamak isteyeceği tarzda bir pas üstadı olan İsrailli oyuncu defans arkasına bıraktığı etkili paslarla forvetlerin golle buluşmasında büyük pay sahibi. Duran toplarda da etkili olan oyuncu takımının penaltılarını da kullanıyor. Bire bir de de çok etkili olan oyuncu tekniği,sürati,çalımları ve oyun zekasıyla Belçika ekibinde dikkat edilmesi gereken oyuncuların başını çekiyor.
Artıları:
Çalım
Teknik
Hız
Yetenek
Pas
Duran Top
Eksileri:
Hava Topları
Markaj
Müdahale
Bu seneki etkili performansıyla çoğu otorite tarafından takdir edilen İsrailli oyuncu Beşiktaş karşılaşmasında Club Brugge adına kilidi açabilecek oyuncu olarak dikkati çekiyor. Karşısında Opare’nin oynaması yüksek ihtimal olarak görülse de Refaelov gibi teknik kapasitesi yüksek olan bir oyuncuya karşı defansif özelliği Motta’ya göre daha zayıf olan Ganalı oyuncu temsilcimiz için maç içinde handikap yaratabilir ancak Opare hızı ve çabukluğu sayesinde defansif eksikliklerini kapayacak güce sahip. Refaelov’un maç içinde sıkı markaj altında bulunması ve topla buluşmasının engellenmesi ise Beşiktaş’ın çeyrek final bileti alması için hayati öneme sahip. İsrailli oyuncunun defans arkasına attığı etkili paslar Tom de Sutter ve Gineli splinter forvet Obbi’nin gol bulmasına sebep olabilir. Ayrıca oyuncunun sağ kanattan ceza sahası içine topla yaptığı koşular Beşiktaş defans hattının ceza sahası içindeki müdahalelerine daha fazla dikkat etmesini gerektiriyor nitekim oyuncu takımına kazandırdığı penaltıları ustaca gole çeviriyor. Temsilcimiz Belçika ekibinin etkili hücümlarını takımın beyni Refaelov’a gerekli önlemleri alarak bir nebze de olsa kesebilir bu da çeyrek final yolunda Kara Kartallar’ın işini kolaylaştıracaktır.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam