Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Trabzonspor - Rostov | ÖN BAKIŞ - MAÇ ÖZETİ - CANLI ANLATIM - ANALİZ - KADROLAR

Eurosport
TarafındanEurosport

Güncellendi 21/08/2014 - 23:01 GMT+3

UEFA Avrupa Ligi Play-off Turu'nda Trabzonspor, Rostov'u konuk ediyor. Bu zorlu karşılaşma öncesi son analizler, muhtemel kadrolar, maçın canlı anlatımı, karşılaşmanın golleri ve özet görüntüleri Eurosport Türkiye'de!

Trabzonspor - Rostov

Görsel kaynağı: Eurosport

Trabzonspor avantaj peşinde
Trabzonspor UEFA Avrupa Ligi ön eleme mücadelesinde Rusya'nın Rostov takımını 2-0 mağlup ederek rövanş karşılaşması öncesü büyük avantaj yakaladı. Bordo mavili takımı galibiyete taşıyan goller 37. dakikada Carl Medjani ve 73. dakikada Oscar Cardozo'dan geldi. 37. dakikada Soner'in kullandığı köşe vuruşunu iyi takip eden Medjani kale çizgisinde yaptığı vuruşla takımını 1-0 öne geçiren gole imzasını atarken, ilk yarı bu sonuçla tamamlandı.
Maça altı yeni futbolcuyla çıkan Vahid Halilhodzic'in ekibinde ilk yarıda yer yer gözlemlenen uyum sorunu ikinci 45 dakikada ortadan kalkarken, her geçen dakika rakip kaledeki baskısını arttıran bodro mavili takımı 61. dakikada Cardozo ile gole çok yaklaştı ancak Paraguaylı oyuncunun topuğuyla çıkardığı şut kaleci Pletikosa'yı geçemedi. Gol için baskısını sürdüren Trabzonspor aradığı golü 73. dakikada maçın başından bu yana gol için son derece istekli olan Oscar Cardozo ile buldu. Trabzonsporlu taraftarların çok şeyler beklediği golcü futbolcu rakip savunmanın yaptığı hatayı iyi değerlendirdi ve düzgün bir aşırtma vuruşla takımını 2-0 öne geçirdi.
Kalan dakikalarda başka gol olmazken, 90 dakika 2-0'lık sonuçla tamamlandı ve Trabzonspor rövanş maçı öncesi tur kapısını ardına kadar araladı. Trabzonspor'un yeni transferleri Cardozo ve Medjjani ilk maçlarında golle buluşurken, bir diğer yeni transfer Kevin Constant da oynadığı futbolla bordo mavili taraftarları büyüledi. İki takım arasındaki rövanş mücadelesi 28 Ağustos Perşembe günü Rusya'da oynanacak.
Trabzonspor
UEFA Avrupa Ligi play-off turunda yarın sahasında Rusya'nın Rostov takımını konuk edecek Trabzonspor, rövanş maçı için avantajlı skor almaya çalışacak. Geçen sezon Spor Toto Süper Lig'i dördüncü bitirerek UEFA Avrupa Ligi'ne play-off turundan itibaren katılmaya hak kazanan bordo-mavili ekip, deplasmandaki maç öncesi avantaj sağlayacak bir skor almak için mücadele edecek. Hüseyin Avni Aker Stadı'nda oynanacak karşılaşma 21.00'de başlayacak.
Maç: Trabzonspor - Rostov
Tarih: 21.08.2014
Saat: 21:00
Stat: Hüseyin Avni Aker Stadyumu
Hakem: Gediminas Mazeika (Litvanya)
Yayın: Smart Spor
Sezonun ilk resmi maçı
Trabzonspor, bugünkü Rostov maçıyla sezonu resmen açmış olacak. Avusturya kampında ve Trabzon'da hazırlık maçları oynayan Karadeniz ekibi, sezonun ilk resmi maçını Hüseyin Avni Aker Stadı'nda taraftarı önünde yapacak.
picture

Trabzonspor sezon açılışı

Görsel kaynağı: Eurosport

Litvanyalı hakem yönetecek
İki takım arasındaki karşılaşmayı Litvanyalı hakem Gediminas Mazeika yönetecek. Vytautas Simkus ve Saulius Dirda'nın yardımcı hakem olarak görev alacağı müsabakanın dördüncü hakemi ise Sergejus Slyva olacak.
Halilhodzic, 8 sezon sonra
Trabzonspor'da ikinci kez göreve gelen teknik direktör Vahid Halilhodzic, 8 sezon sonra bordo-mavili takımın başında sahaya çıkacak. Bordo-mavili kulüpte, 2005-2006 sezonunun 9. haftasında göreve gelen ve 8 aylık çalışmanın ardından ayrılan teknik direktör Vahid Halilhodzic, 8 sezon sonra Trabzonspor'da resmi bir maça çıkacak.Halilhodzic, Trabzonspor'da ilk kez bir Avrupa maçında takımını sahaya sürecek.
picture

Halilhodzic

Görsel kaynağı: AA

Taraftara uyarı
Trabzonspor Kulübü, Rostov maçı öncesi taraftara yönelik duyuru yaparak, şu ifadelere yer verdi: "TFF ve UEFA talimatları gereği stadyumlarda meşale yakmak, stadyumlara yanıcı, yakıcı maddeler sokmak, sahaya konfeti, su şişesi ve benzeri maddeler atmak, koltuk kırmak, merdiven boşluklarına oturmak ve kötü tezahüratta bulunmak kesinlikle yasaktır. Ayrıca takımımızın daha önce oynadığı müsabakalarda taraftarlarımızın yaktığı meşaleler ve rakip takım veya takımlara yönelik kötü tezahüratları kulübümüzün ciddi oranda ceza ödemesine neden olmuştur. Bu cezalar her tekrarda katlanarak artmakta ve sonuç olarak daha da ağır boyutlar kazanmaktadır. Ayrıca bu cezaların kulübümüze getireceği zararların yanı sıra, sebebiyet verenler de yasa gereği maddi ve manevi çok ciddi yaptırımlarla karşı karşıya kalacaklardır. Tüm taraftarlarımızdan konuya gereken hassasiyeti göstermelerini ve takımımızı maç boyunca centilmence desteklemelerini bekliyoruz."
Taraftarın ilgisi yoğun
Trabzonspor'da Rostov maçına taraftarlar da ilgi gösteriyor. Taraftarın 7 bin 500 dolayında Passolig Kart aldığı ve bu sayının maç saatine kadar 15 bini bulması bekleniyor. Bin 700 civarında da kombine kartlı sporsever maçı izleyebilecek. Kulüp stadyum ve amatör branşlar sorumlusu Köksal Sadıklar, taraftarların karşılaşmaya yoğun ilgi gösterdiğini belirterek, "Beş ayrı noktada ve internette taraftarlarımız Passolig Kart çıkarabiliyor. Hüseyin Avni Aker Stadı'nda ve Atatürk Alanı'nda taraftarlarımız Passolig Kart alabiliyorlar. Şu ana dek 7 bin 500 civarında Passolig Kart çıkartıldı. Çok yoğun çalışıyoruz. Maç saatine kadar bu rakam 15 binin üzerine çıkacaktır" dedi.
Muhtemel 11
Teknik direktör Vahid Halilhodzic ile tartıştıktan sonra kadro dışı bırakılan Malouda ile sakatlıkları bulunan Özer Hurmacı ve Bourceanu takımda yer almayacak. Bordo-mavililerin sahaya Onur Recep Kıvrak, Zeki Yavru, Belkalem, Medjani, Musa Nizam, Bosingwa, Soner Aydoğdu, Fatih Atik, Sefa Yılmaz, Yusuf Erdoğan ve Cardozo 11'i ile çıkması bekleniyor.
TRABZONSPOR CEPHESİ
UEFA Avrupa Ligi play-off turu ilk maçında yarın sahasında Rusya'nın Rostov takımını konuk edecek Trabzonspor'un teknik direktörü Vahid Halilhodzic, "Rostov'un avantajlı yönlerine rağmen biz elimizden geleni, mucizeyi yaratmayı istiyoruz. İki maç sonunda rakibimizi elemeyi düşünüyoruz. Hatta zor olacağını söylesem bile biz bunu başaracağız" dedi. Halilhodzic, Mehmet Ali Yılmaz Tesislerinde kaleci İbrahim Demir ile basın toplantısı düzenleyerek, maça ve gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Boşnak teknik adam, 35 gündür Trabzonspor'un başında olduğunu belirterek, "Bu 35 günde yaklaşık 365 günlük olaylar yaşandı. Bildiğim tek şey, 35 gündür tesislerden dışarı çıkamadım. Bu kadar sıkıntılı bir süreç olacağını düşünmedim. Bazı olayların daha erken hazırlanmış ve halledilmiş olduğunu bekliyordum" diye konuştu. Yarın Rostov maçıyla resmi müsabakaların başlayacağını dile getiren Halilhodzic, şöyle devam etti: "Bu hazırlığa maalesef 1 hazırlık maçıyla gelebildik ve o yüzden birçok sıkıntım var. Birçok düşünmem gereken konu var. Size daha önce söyledim, bu maç için takım tam olarak hazır olmayabilir. Maalesef en son yapılan transferlerin hepsi listeye katılamadı. Bu maç dün çocuklara söylediğim gibi bizim için çok önemli. Başkanımızın ricası bu turu geçmemiz yönündeydi. Bu yüzden takımın tam anlamıyla arzusuna, isteğine dayanmam gerekiyor. Bunu mental güçlerine ve takım ruhuna dayanarak yapmam gerekiyor. Bu şekilde davranırsak maksimum gücümüzü sergileriz ve bu güçle yarın akşam mücadele ederiz." Halilhodzic, Rostov takımını birkaç günden beri izlediklerini ifade ederek, şunları söyledi: "Hatta yardımcı antrenörüm Rusya'ya gidip rakip takımın 2 maçını izleme fırsatı buldu. Rakip takımın olumlu ve olumsuz yönlerini inceleyebildik, fırsatımız oldu. Tabi ki bunu bilmeniz lazım, onlar lige ve hazırlıklara daha erken başladı. 10 müsabaka daha bizden fazla oynadılar. Bu yönden bizden avantajlılar. Sezon başını iyi geçirmemiş olsalar bile her maçlarını izledim. Rakip takım iyi, birçok fırsata girebilen bir takım. Artık kaç penaltı kazanabildiler bilmiyorum ama her müsabakada bir penaltı pozisyonlarının olduğunu inceledim. Defansif anlamda birebir mücadelede de çok başarılı bir takım. Rostov'un avantajlı yönlerine rağmen biz elimizden geleni, mucizeyi yaratmayı istiyoruz. İki maç sonunda bu rakibimizi elemeyi düşünüyoruz. Hatta zor olacağını söylesem bile biz bunu başaracağız."
picture

Vahid Halilhodzic

Görsel kaynağı: AA

"Elimde sihirli değnek var gibi düşünebilirler"
UEFA Avrupa Ligi'ndeki hedeflerini şu anda belirlemenin zor olacağını söyleyen Halilhodzic, "Bazen biliyorsunuz ki sohbet ederken, konuşurken önemli veya kendini koruma adına cümleler kurulabilir. Şunu söyleyebilirim, 2 ay sonra bu müsabakayı gerçekleştirmiş olsak bugünkünden farklı bir konuşma size yapabilirim. Muhtemelen herkesin Trabzonspor'dan, bu takımdan birçok beklentisi var. Muhtemelen birçok insan 'Vahid hocanın elinde sihirli değnek var' gibi, her şeyi 1 haftada halledebileceğini düşünebilir. Maalesef durum vaziyet bugün neyse odur" dedi. Halilhodzic, geçen sezon Trabzonspor'un Avrupa kupalarında başarılı olduğunu kaydederek, "Bu sene tam anlamıyla ne olur, söylemesi pek zor. Tabi ki Rostov takımını eleyebilirsek bizim açımızdan moral, güç açısından mükemmel olur, büyük bir enerji kaynağı olur. Bu turu geçersek Trabzonspor'un bu sezon Avrupa Ligi'nde beklentilerini oturup düşünmemiz gerekecek" diye konuştu. Takıma yeni katılan oyuncularla fazla çalışma imkanı bulamadığını belirten Halilhodzic, "Bu kadro geçen ay elimde olup hazırlık çalışması gerçekleştirseydik, kesin Rostov'u yenebileceğimizi söylerdim. Takımımız hazır değil. Constant, Mehmet Ekici gibi bir oyuncuyu kadroya katabilmiş olsam şansımız daha yüksek olurdu. Özer maalesef sakatlandı, o da kalabilseydi durum çok farklı olabilirdi" ifadelerini kullandı. Bir takım oluşturmanın 5-10 günlük bir iş olmadığını aktaran deneyimli teknik adam, şöyle konuştu: "Biliyorsunuz ki Avusturya'daki oyuncu grubu ile buradaki oyunu grubu tamamı değişmiş gibi bir şey. Siz de tatmin olmadınız konuşmalarımızdan, açıklamalarımızdan. Bir gazeteci olarak değil de Trabzonspor sevdalısı olarak tatmin edemedim sizi bu yönde, maalesef gerçekleri söylemek zorundayım. Kariyerim boyunca hiçbir zaman bu kadar süre içinde bu kadar sıkıntıyla mücadele etmek zorunda kalmadım. Trabzonspor'a ilk geldiğim dönemden daha fazla. İnanılmayacak derecede muhteşem bir iş çıkardık. 10 gün içinde 9 oyuncu transfer edebildik. Belki erken davranmış olabiliriz ama bunu mükemmel şekilde atlattık ancak futbolda hazır olmak için 1 ay çok kısa bir süredir. O yüzden şunu çok iyi biliyorum ki birçok insan en önemlisi taraftarlarımızın Vahid hocadan, benden çok beklentisi var. Belki aranızda bazı kişilerin üzüntüyle karşılayacağını düşünüyorum çünkü her zaman olumlu açıklamalar yapmıyorum, ben sadece gerçekleri konuşurum. Takımımın durumu bu. Ben bunu size söylüyorum. Özür de hata da aramıyorum. Biri kazanma arzusu yaşıyor ve taşıyorsa o da Vahid hocadır."
Malouda ile yaşanan tartışma
Boşnak teknik adam, Malouda ile arasında yaşanan olayın basına sızmasını da kastederek, "Her şeyin şeffaf olduğunu, her idmandan sonra neler olduğunu biliyorsunuz. Her gün size rapor veren Trabzonspor bünyesinde birileri var. Şu an gülüyorsunuz, hiç hoş bir durum değil. O yüzden hiçbir şey saklamıyorum" ifadelerini kullandı. Halilhodzic, Malouda konusunda ilk kez konuştuğunu ancak basın mensuplarının her şeyden haberdar olduğunu belirterek, şunları kaydetti: "Olaydan 5 dakika sonra haberdar olduğunuzdan eminim. Bu konuyu tartışacak, konuşacak insanlar başkanımız ya da hocalardır. Herhangi biri bu konuları dile getiremez. Ben hoca olarak dile getirmek zorundayım. Malouda, çok büyük profesyonel hata yaptı, raporumu hazırladım. Bu rapor doğrultusunda cezası neyse onun verilmesi yönünde raporumu sundum. Malouda'nın bu tavrı, davranışı beni şaşırtmadı. Bu kulübün içinde daha önce iki hocayla da aynı şekilde sıkıntılar yaşadı. Chelsea'de, milli takımda, Lyon'da da yaşadı bu durumu. Başımızdan geçen bu olay tamamen kurgulanmış Malouda tarafından. Çünkü bir gün öncesinden maddi yönden her şeyi halletmiştik, ödenmişti. Farklı bir yere gitmesi için de çare üretmesi gerekiyordu, bunu yaptı. Ben daha fazla bilgi vermek istemiyorum, konuşmak istemiyorum. Çünkü raporumu hazırladım. Herkes de bu saatten sonra kendi sorumluluklarını, hatalarını kabul edecek, üstlenecek. Bu konu benim için unutulmuştur, kapanmıştır."
picture

Malouda

Görsel kaynağı: Eurosport

Transfer konusu
Avusturya kampından sonra takımda transfer raporunu, gidecek ve kalacak oyuncuları hazırladıklarına dikkati çeken Halilhodzic, sözlerini şöyle sürdürdü: "Gitmesi gereken, transfer edilmesi gerekenlerin listesini hazırladım. Kariyerim boyunca ilk defa karşılaşmadığım durumla karşılaştım. Gitmek istemeyen, gitmek için müthiş para isteyen oyuncular. Bu hassas durum beni şaşırttı. Maalesef benzer bir olay yüzünden Constant, UEFA listesine giremedi. Birkaç yabancı oyuncuyu bu yüzden sinirliyim. Kulübümüz çok iyi niyetli onlara davrandı. Son kuruşlarına kadar paralarını aldılar. Yabancı kontenjanı koz olarak şantaj olarak kullandılar. Trabzonspor'a gelen oyuncuların hem sporcu hem kişilik anlamında yeterince incelenmesi gerektiğini başkanımıza söyledim. Buraya maalesef hepsi para için geliyor. Bir tek giden oyuncularda Celustka adam gibi davrandı" dedi. Bazı oyuncularının fiziksel olarak tam hazır halde olmadığını ifade eden Halilhodzic, "Mesala Cardozo fiziksel olarak hazır değildi. Cardozo 2-3 ay sonra Cardozo olacak, hazır olacak. Bazıları düşünüyor ki Cardozo yarın hazır olacak. O yüzden sizlerin, taraftarımızın karşısında gerçekleri söylemek gerekiyor. Şu anki durumuyla her maçta 5 gol atma beklentisi Cardozo'dan olmasın. Takım içinde çalışmamız, arzu isteğimiz mükemmel. Avusturya'da çalışmalarımızı gördünüz. Hiç kimse, Cardozo bile Benfica'da böyle çalışmadan geçmemiş, bazıları yorgun" diye konuştu.
"Geçen yıl takım 3'e bölünmüştü"
Halilhodzic, 2 ay sonra çok farklı bir Trabzonspor'un olacağını belirterek, "Takım içinde ruhumuz, heyecanımız geçen seneki Trabzonspor'dan daha iyi. Geçen sene takım 3'e ayrılmıştı. Yabancı, yerliler, üçüncü kategoriyi söylemeyeğim. Aralarında dikleşme, kıskançlık durumları varmış. Buna rağmen 4'üncü bitirmişler bu da mucize. Avrupa kupasında başarılı olmuşlar. Ben farklı bir şey oluşturmaya çalışıyorum. Bu takımın 1 numarası oyuncu değil, takım. Her idmanda bu takımın ilerleme kaydettiğini görüyorum ama birazcık daha zamana ihtiyacımız var" sözleriyle konuşmasını tamamladı. Kaleci İbrahim Demir de "Dersimize iyi çalıştık. Rostov karşısında iyi bir skor alıp ikinci maça avantajlı bir şekilde çıkmak istiyoruz" dedi.
ROSTOV CEPHESİ
Trabzonspor'un, UEFA Avrupa Ligi play-off turu ilk maçında yarın karşılaşacağı Rostov'da, teknik direktör Miodrag Bozoviç, alacakları gollü beraberliğin işlerine yarayacağını söyledi. Bozoviç, maçın oynanacağı Hüseyin Avni Aker Stadı'nda düzenlenen basın toplantısında, çok önemli bir maça çıkacaklarını belirterek, "Yıllar sonra Rostov, UEFA Avrupa Ligi'nde oynayacak. Buradan alacağımız gollü beraberlik işimize yarayacaktır" dedi. Trabzonspor'u yakından takip ettiklerini ifade eden Bozoviç, şunları söyledi: "Yaşadığı tarihi başarıları, müzesine getirdiği kupaları biliyoruz. Türkiye'de güçlü seyirci tarafından desteklendiğini biliyoruz. Biz ocak ayında Antalya'da idmanlarımızı yapıyoruz. İnsanların Türkiye'deki futbola bakışını her yerde görmek mümkün. Stat, atmosfer çok mükemmel. Geçen yıl son 2-3 maçınızı izledik. UEFA Ligi'ndeki başarınızı takdire şayan buluyoruz. Yarınki maç için biz de elimizden geleni yapacağız."
picture

FC Rostov head coach Miodrag Božović

Görsel kaynağı: From Official Website

Trabzonspor, Rus takımlarıyla üçüncü maçına çıkacak
UEFA Avrupa Ligi play-off turu ilk maçında yarın sahasında Rostov ile karşılaşacak Trabzonspor, Avrupa kupalarında Rusya Federasyonu takımlarıyla üçüncü maçına çıkacak. Bordo-mavililer, 2011-2012 sezonunda Avrupa Şampiyonlar Ligi B Grubu'nda CSKA Moskova ile yer almıştı. Deplasmanda Rus temsilcisine 3-0 yenilen bordo-mavililer, güçlü rakibi ile sahasında ise golsüz berabere kalmıştı. Karadeniz ekibi, grubu CSKA Moskova'nın 1 puan gerisinde 7 puanla üçüncü sırada tamamlayarak UEFA Avrupa Ligi'nde yoluna devam etmişti.
Trabzonspor'da Malouda kadro dışı bırakıldı
Trabzonspor'da teknik direktör Vahid Halilhodziç ile tartışan Fransız oyuncu Florent Malouda'nın kadro dışı bırakıldığı bildirildi. Bordo-mavili kulüpten yapılan açıklamada, Florent Malouda'nın disiplinsiz davranışları nedeniyle, teknik direktör Vahid Halilhodzic tarafından kadro dışı bırakıldığı belirtildi. Kulüp genel menajeri Serhat Altıncı, konuyla ilgili yaptığı açıklamada "Teknik direktörümüz Vahid Halilhodzic, oyuncumuz Florent Malouda’yı disiplinsiz davranışları nedeniyle kadro dışı bırakmıştır. Teknik direktörümüzün vereceği rapor sonrasında yönetim kurulumuz Florent Malouda ile ilgili kararını verecektir" ifadelerini kullandı. Malouda, geçen sezon da teknik sorumlu Hami Mandıralı tarafından bir süre kadro dışı bırakılmıştı.
Trabzonspor-Rostov maçına doğru
Trabzonspor Kulübü'nden yapılan açıklamada, UEFA Avrupa Ligi play-off turunda yarın Rostov ile yapılacak ilk maçta futbolcuları Kevin Constant'ın da Türkiye Futbol Federasyonu ve UEFA'dan gelen onay doğrultusunda yerini alacağı bildirildi. Bordo-mavili kulübün internet sitesinde yer alan açıklamada, 18 Ağustos itibarıyla futbolcu Souleman Bamba’nın sözleşmesinin karşılıklı olarak feshedildiği, fesih işlemlerinin tescil edilmesi ve oyuncunun yabancı kontenjanından düşürülmesi için gerekli başvurunun TFF'ye yapıldığı belirtilerek, şu ifadelere yer verildi. "Akabinde Kevin Constant’ın tescilini sağlayabilmek için Türkiye Futbol Federasyonu’ndan, futbolcunun Uluslararası Transfer Sertifikası’nın talep edilmesi istenmiş ve oyuncunun tescil işlemlerinin tamamlanabilmesi için başvuruda bulunulmuştur. Ayrıca teknik ekibimizin, yabancı oyuncumuz Florent Malouda konusunda, UEFA Avrupa Ligi kadrosundan çıkarılması yönündeki talebi, bize UEFA Avrupa Ligi 2012-2015 Dönemi Talimatı’nın 18.14 maddesindeki hakkın kullanılabilmesi kapısını açmıştır." Bu gelişme üzerine kulübün, tescil işlemleri tamamlanan Kevin Constant’ın UEFA Avrupa Ligi listesine dahil edilmesi ve yarın oynanacak FK Rostov maçında forma giyebilmesi konusunda girişim başlattığına değinilerek, "Akşam saatlerinde TFF ve UEFA’dan gelen onay doğrultusunda yarın oynanacak FK Rostov maçında Kevin Constant da takım kadrosundaki yerine almıştır" değerlendirmesinde bulunuldu.
picture

Trabzonspor

Görsel kaynağı: AA

Hazırlıklar tamam
Trabzonspor'un, UEFA Avrupa Ligi play-off turu ilk maçında yarın konuk edeceği Rostov, karşılaşmanın hazırlıklarını tamamladı. Rus temsilcisi, maçın oynanacağı Hüseyin Avni Aker Stadı'nda karşılaşma öncesi son antrenmanını yaptı. İlk 15 dakikası basın mensuplarına açık olan antrenmanda futbolcular, koşunun ardından dar alanda pas çalışması gerçekleştirdi. Daha sonra da karşılaşmanın taktik antrenmanı yapıldı. Trabzonspor ile Rostov arasındaki karşılaşma yarın 21.00'de başlayacak.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
İlgili Maçlar
Reklam
Reklam