Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

UEFA Avrupa Ligi | Beşiktaş 2-1 Partizan

Eurosport
TarafındanEurosport

Yayınlandı 06/11/2014 - 21:54 GMT+2

Beşiktaş UEFA Avrupa Ligi'ndeki dördüncü maçında Partizan'ı 2-1 mağlup etti.

Beşiktaş - Partizan

Görsel kaynağı: Eurosport

Fenerbahçe derbisinde aldığı mağlubiyetin moralsizliğiyle Partizan'ın karşısına çıkan Beşiktaş, organize paslarla rakibin üstüne gitti. Gökhan ile tehlikeler yaratan siyah-beyazlı takım, bulduğu iki pozisyonda gole ulaşamadı. Yüzde 65 topla oynama oranı yakalayan ve 4 korner atışı kazanan ev sahibi takım, özellikle golcü oyuncusu Demba Ba'yı etkili noktalarda topla buluşturamadı. Sadece Gökhan ile etkili olabilen Beşiktaş, ilk yarıyı 0-0 berabere tamamladı.
Topu tamamen Beşiktaş'a bırakan Partizan, Cenk Gönen'in koruduğu kalede pozisyon üretmekte zorlandı. Rakibinin ceza alanına kazandığı tek korner atışıyla gelebilen Sırp ekibi, soyunma odasına 0-0 beraberlikle gitti.
16. dakikada Beşiktaş, gol için ilk denemesini yaptı. Gökhan'ın ceza alanı önünde yerden sert vuruşunda, kaleci meşin yuvarlağı kornere tokatladı.
18. dakikada siyah-beyazlı takım, bir kez daha Gökhan ile rakip kalede etkili oldu. Motta'nın soldan güzel ortasında arka direkte topla buluşan genç oyuncu, meşin yuvarlağı kötü bir vuruşla auta gönderdi.
29. dakikada pas trafiğini iyi yapan Beşiktaş bu sefer Olcay ile kaleyi yokladı. Veli'nin pasıyla topu ceza alanı önünde alan bu oyuncunun vuruşunda, meşin yuvarlak yandan auta gitti.
Fazla pozisyonun olmadığı mücadelenin ilk yarısı 0-0 beraberlikle sona erdi.
İkici yarıda Partizan aynı oyun anlayışıyla sahaya çıkarken, Beşiktaş daha istekli bir yapıda göze çarptı. Rakibini oldukça zorlayan Beşiktaş, aradığı golü Demba Ba ile buldu.
Gökhan Töre'nin ceza sahasında düşürülmesiyle penaltı kazanan siyah beyazlılar Senagalli golcüsüyle 57. dakikada 1-0 öne geçti.
picture

Beşiktaş - Partizan

Görsel kaynağı: Eurosport

Golden sonra iyice oyun üstünlüğünü ele alan Beşiktaş, Oğuzhan'la çıktığı ani atakta ikinci golü de buldu. Oğuzhan'ın bekletmeden Gökhan Töre ile oynadığı pozisyonda rakibini ikiye bir yakalayan siyah beyazlılarda sahneye bir kez daha Demba Ba çıktı ve farkı ikiye yükseltti. 62. dakikada gelen bu golle rahatlayan Beşiktaş, bu dakikanın ardından aktif dinlenmeye geçti.
Beşiktaş'ın geri çekilmesiyle daha fazla risk almaya başlayan Partizan, farkı azaltmak adına fırsatlar aradı. Dakikalar 78'i gösterirken, sol kanattan atak geliştiren Partizan takımı topu Beşiktaş ceza sahası önünde bekleyen Markovic'e aktardıç MArkovic topun gelişine yerden sert bir şut çıkardı ve Cenk'i avladı. Bu golle fark bire inmiş oldu.
Oğuzhan'ın oyundan alınmasıyla düşen Beşiktaş orta sahasını çabuk geçen Partizan beraberlik golünü aradı. Maçın 4. uzatma dakiakasında çok tehlikeli bir yerden serbest buruş kazanan Partizan çok net bir fırsat yakaladı.Ancak ilk pozisyonda Cenk'in kurtardığı pozisyon ikinci topta direkten dönünce Sırp ekibi sahadan 2-1 mağlup ayrılmaktan kurtulamadı.
Bu sonuçla Avrupa Ligi'nde puanını 8'e yükselten Beşiktaş gruptaki liderliğini sürdürdü. Grubun bir diğer maçında Asteras'a konuk olan Tottenham, 10 kişi kaldığı karşılaşmadan 2-1 galip ayrıldı.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam