Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Lyon, Türk takımlarına Fransız değil

Eurosport Türkiye

Yayınlandı 17/03/2017 - 16:43 GMT+3

UEFA Avrupa Ligi çeyrek finalinde Beşiktaş'ın rakibi olan Lyon, Türk takımlarına yabancı değil.

Nabil Fekir (Lyon) face à la Roma

Görsel kaynağı: Panoramic

13 Nisan ve 20 Nisan tarihlerinde temsilcimiz Beşiktaş ile UEFA Avrupa Ligi yarı finaline yükselmek için kozlarını paylaşacak Lyon, Avrupa kupalarında Türk takımlarıyla bugüne kadar sekiz kez karşılaştı.
Türk temsilcileriyle yaptığı 8 Avrupa kupası maçında 4 galibiyet, 3 mağlubiyet ve 1 beraberlik alan Lyon, Beşiktaş ile resmi bir maçta karşılaşmadı.
1991-1992 sezonunda UEFA Kupası ikinci turunda Trabzonspor ile eşleşen Fransız ekibi, sahasındaki ilk maçta temsilcimize 4-3 mağlup olduktan sonra Avni Aker Stadyumu'ndaki rövanş maçını da 4-1 kaybederek turnuvaya veda etmişti.
2001-2002 sezonunda Şampiyonlar Ligi F Grubu'nda Fenerbahçe ile eşleşen Lyon, İstanbul'daki maçı 1-0, Stade Gerland'daki karşılaşmayı ise 3-1 kazanarak temsilcimizden 6 puan aldı.
Lyon'un Avrupa kupalarındaki üçüncü Türk rakibi ise 2002-2003 sezonunda Denizlispor'du. UEFA Kupası ilk turunda bir başka Fransız ekibi Lorient'i eleyen Rıza Çalımbay yönetimindeki temsilcimiz, üçüncü turda Lyon ile eşleşti. Fransa Ligue 1'in son şampiyonuyla Denizli'de 0-0 berabere kalan yeşil-siyahlılar, rövanş maçında Mustafa Özkan'ın 6. dakikada attığı golle sahadan 1-0 galip ayrılarak dördüncü tura yükselen taraf oldu.
Lyon ve Fenerbahçe'nin yolları 2004-2005 sezonunda bir daha kesişti. Şampiyonlar Ligi D Grubu'ndaki ilk karşılaşmada Kadıköy'de 3-1 kazanan taraf Lyon oldu. Stade Gerland'daki maçı da 4-2 kazanan Fransızlar, Fenerbahçe'yi dördüncü randevuda da yenmeyi başardı.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam