Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Kadıköy'de şeytan çarpıldı

Eurosport Türkiye

Yayınlandı 03/11/2016 - 22:56 GMT+3

Manchester United'ı konuk eden Fenerbahçe, rakibini bir kez daha Kadıköy'den eli boş gönderdi.

Moussa Sow (Fenerbahçe) vs Manchester United

Görsel kaynağı: Resmi Siteden Alınmıştır

UEFA Avrupa Ligi A Grubu 4. maçında Fenerbahçe, evinde konuk ettiği Manchester United'ı 2-1 mağlup etti.
Karşılaşmanın tek golü, henüz 64. saniyede Moussa Sow'un muazzam rövaşatasıyla geldi. Hasan Ali'nin ortasında muhteşem bir vuruş yapan Senegalli oyuncu, 3 yılı aşkın bir sürenin ardından Fenerbahçe formasıyla Avrupa kupalarında gol sevinci yaşadı. Moussa Sow son olarak 6 Ağustos 2013 tarihinde Fenerbahçe'nin Salzburg'la oynadığı Şampiyonlar Ligi 3. Ön Eleme Turu maçında fileleri havalandırmıştı.
Sow'un golü ayrıca, Fenerbahçe'nin Avrupa kupalarındaki en hızlı golü olarak tarihe geçti.
İlk yarının kalan bölümünde oyunun kontrolünü elinde tutan taraf konuk United olsa da, sarı-lacivertliler rakibine ciddi bir gol pozisyonu vermedi ve taraflar soyunma odasına 1-0'lık Fenerbahçe üstünlüğüyle girdi.
Maçın ikinci yarısı da benzer bir seyirde başlarken, Fenerbahçe 59. dakikada farkı 2'ye çıkardı. Mehmet Topal'ın yerde kalmasıyla kazanılan serbest vuruşta topun başına geçen Jeremain Lens, harika bir vuruşla kaleci David De Gea'yı çaresiz bıraktı. Sezon başında Sunderland'den kiralanan Hollandalı futbolcu, sarı-lacivertli formayla çıktığı son 7 resmi maçta 6 gole katkıda bulundu. (2 gol 4 asist)
Manchester United normal sürenin bitimine 1 dakika kala Wayne Rooney'nin golüyle farkı 1'e indirse de kalan bölümde kalesini gole kapatan Fenerbahçe maçı 2-1 kazanmayı başardı.
Bu sonuçla puanını 7'ye yükselten Fenerbahçe, kalan 2 maç öncesi gruptan çıkmak adına önemli bir adım attı. Grupta oynadığı 2. deplasman maçından da mağlubiyetle ayrılan Manchester United ise 6 puanda kaldı.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam