Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

chelsea atletico madrid iz

Eurosport
TarafındanEurosport

Yayınlandı 01/09/2012 - 00:35 GMT+3

UEFA Süper Kupa Finalinde Atletico Madrid, Chelsea’yi 4-0 mağlup ederek kupayı müzesine götürdü. Atletico’da Radamel Falcao, ilk yarıda hat-trick yaparak galibiyette başrolü üstlendi.

radamel falcao, arda turan, atletico madrid, chelsea, süper kupa, super kupa

Görsel kaynağı: Reuters

2012’de Şampiyonlar Ligi Finali’nde Bayern’i devirerek kupaya uzanan Chelsea ve Avrupa Ligi Finali’nde Athletic Bilbao’yu saf dışı bırakan Atletico Madrid, Süper Kupa Finali’nde karşı karşıya geldi.
Maça Atletico çok hızlı bir başlangıç yaptı. Henüz 6. dakikada Adrian’ın harika pasında defans arkasına hareketlenen Radamel Falcao, kaleci Petr Cech’in üzerinden yaptığı aşırtma vuruşla takımını 1-0 öne geçirdi.
Golden sonra Atletico akıllı oyununu sürdürürken, 19. dakikada farkı ikiye çıkaran gol yine Falcao’dan geldi. Kalenin sağ çaprazından, sol ayağının içiyle olağanüstü bir vuruş yaparak Petr Cech’i çaresiz bırakan Falcao, durumu 2-0’a getirdi.
Atletico bu golle de yetinmedi. 44. dakikada kontra atakla Chelsea savunmasını avlayan Madrid temsilcisi, Arda Turan’ın asistinde Falcao ile henüz ilk yarıda 3-0’lık üstünlüğü yakaladı. 45 dakikada hat-trick yapan Falcao, bu golle birlikte tarihte bir Avrupa finalinin ilk yarısında üç gol birden atan ikinci oyuncu oldu. Bu onura daha önce sadece Macar efsane Ferenc Puskas erişebilmişti.
Karşılaşmanın ikinci yarısında da pek farklı bir senaryo yoktu. Topa hakim gözüken taraf Chelsea olmasına rağmen, Atletico kontra atak oyunuyla rakibine fazla pozisyon vermedi. Özellikle Fernando Torres, eski takımına karşı çok etkisiz gözükürken Atletico için dördüncü gol 60. dakikada geldi. Mario Suarez’in kullandığı frikikte topla buuşan Miranda, Gary Cahill’in çabasına rağmen Cech’i mağlup etmeyi başardı ve durumu 4-0 yaptı.
Golün ardından, 75 dakikada Frank Lampard’ın kullandığı kornerde oluşan karambol, Chelsea golüne sebebiyet verdi. Kalabalığın arasında topla buluşan Gary Cahill, topu Thibaut Courtois’in bacaklarının arasından Atletico ağlarına gönderdi ve karşılaşmayı 4-1’e getirdi.
Kalan sürede başka gol olmayınca, Atletico Madrid tarihindeki ikinci Süper Kupa zaferini elde etti.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam