Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Süper Kupa süper final

Eurosport
TarafındanEurosport

Güncellendi 30/08/2013 - 17:08 GMT+3

UEFA Süper Kupası'nda, Şampiyonlar Ligi şampiyonu Bayern Münih ile Avrupa Ligi şampiyonu Chelsea, Prag’da karşı karşıya geliyor.

Pep Guardiola José Mourinho Real Madrid Barcelona

Görsel kaynağı: AFP

UEFA Süper Kupa finali dev bir karşılaşmaya sahne olacak. Bayern Münih ile Chelsea rekabetinden öte, Pep Guardiola ve Jose Mourinho’nun taktik savaşı olacak. İki takım daha önce 2012 yılında Şampiyonlar Ligi finalinde karşılaşmış, kupayı kulbundan tutan Bayern Münih, son dakikalarda yediği golle maçı uzatmaya götürmüş ve penaltı atışları sonunda kazanan Londra’nın Maviler’i Chelsea olmuştu.
Alman devi Bayern Münih’te bu önemli final öncesi Javi Martinez ve Thiago Alcantara forma giyemeyecek. Son maçta sakatlanan Schweinsteiger ise büyük ihtimalle oynayacak. Chelsea cephesinde ise önemli bir eksik bulunmuyor.
Bu karşılaşma ile birlikte Jose Mourinho ve Pep Guardiola 15. kez karşılaşacaklar. Şu ana kadarki tabloda Guardiola’nın 7, Mourinho’nun ise 3 galibiyeti bulunuyor.
Her iki takım da kendi liglerinde liderlik koltuğunda oturuyorlar. Bayern Münih, 4 maçta 3 galibiyet 1 beraberlik alırken, Chelsea ise 3 maçta 2 galibiyet ve 1 beraberlik elde etti.
Bayern Münih sezon başında Götze ve Thiago Alcantara gibi genç yıldızlarla anlaşırken, Chelsea ise aynı rakibi gibi genç ve ileride çok daha yetenekleriyle ön plana çıkacak olan Andre Schürrle, Marco van Ginkel ve Willian Silva’yı kadrosuna dahil ett.
Psikolojik avantaj Chelsea'de
Zorlu karşılaşma öncesi Bayern Münih kalecisi Manuel Neuer, 2012'de Şampiyonlar Ligi finalinde Allianz Arena'da kaybettikleri kupadan bahsederek "intikam" açıklaması yaparken, Mourinho'nun talebeleri rakibine kıyasla sahaya psikolojik bir avantaj ile çıkacak. Almanya Süper Kupası finalinde Dortmund'a 4-2 ile boyun eğen Bavyera temsilcisi için, bu final, aynı zamanda Chelsea'den rövanş alma mücadelesi olacak.
Zorlu karşılaşma öncesi iki takımın şu 11’ler ile sahada yer alması bekleniyor.
BAYERN MUNIH: Manuel Neuer, Philipp Lahm, Dante, Jerome Boateng, David Alaba, Thomas Müller, Bastian Schweinsteiger, Toni Kroos, Arjen Robben, Mario Mandzukic, Franck Ribery 
CHELSEA: Peter Cech, Branislav Ivanovic, John Terry, David Luiz, Ashley Cole, Ramires, Frank Lampard, Oscar, Eden Hazard, Kevin De Bruyne, Fernando Torres
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam