Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

UEFA Süper Kupa finali | Real Madrid - Sevilla maçı ne zaman hangi kanalda saat kaçta?

Eurosport
TarafındanEurosport

Güncellendi 11/08/2014 - 15:29 GMT+3

UEFA Süper Kupa finalinde Real Madrid ile Sevilla karşı karşıya geliyor. Maç ne zaman? Hangi kanalda? Saat kaçta? Kadrolar, ve tüm istatistikler burada...

UEFA Süper Kupa

Görsel kaynağı: Eurosport

UEFA Süper Kupa finalinde Şampiyonlar Ligi Şampiyonu Real Madrid ile UEFA Avrupa Ligi şampiyonu Sevilla, yarın Galler'in başkenti Cardiff'de kozlarını paylaşacak.
Geçtiğimiz sezona kadar (1998-2012) Monaco'da bulunan Stade Louis II'de yapılan Süper Kupa finali, 2013'ten itibaren farklı şehir ve farklı stadyumlarda yapılmaya başladı.
Maç: Real Madrid - Sevilla
Tarih: 12.08.2014
Saat: 21:45
Hakem: Mark Clattenburg
Yayın: Star TV
Geçtiğimiz sezonu Avrupa'nın kulüpler bazındaki en büyük kupasıyla kapatan Real Madrid, tarihinde 4. kez Süper Kupa finaline çıkacak. Real Madrid, 1998 ve 2000'deki finallerde Chelsea ile Galatasaray'a mağlup olurken, 2002'de ise Feyenoord'u devirerek ilk ve tek şampiyonluğunu kazanmıştı.
Geçen sezonun UEFA Avrupa Ligi şampiyonu Sevilla ise, 2006'daki UEFA Süper Kupa finalinde Barcelona'yı mağlup ederken, 2007'de ise Milan'a boyun eğmişti.
Ayrıca UEFA Süper Kupa finalinde 4. kez aynı ülkeden iki takım karşı karşıya gelecek.
Yeni transferlerle oldukça iddialı bir takım kurmayı başaran Real Madrid'in yarınki maça şu 11'le çıkması bekleniyor;
Real Madrid
Avrupa'nın "süperi" Cardiff'te belli oluyor
UEFA Süper Kupa maçında geçen sezonun UEFA Şampiyonlar Ligi şampiyonu Real Madrid ile UEFA Avrupa Ligi kupasını kazanan Sevilla, Galler'in başkenti Cardiff'te yarın karşı karşıya gelecek.
UEFA Şampiyonlar Ligi'nin son şampiyonu Real Madrid ile geçen sezon UEFA Avrupa Ligi kupasını kazanan Sevilla, UEFA Süper Kupa maçında yarın Galler'in başkenti Cardiff'te karşı karşıya gelecek.
Cardiff Şehir Stadı'nda oynanacak ve iki İspanyol takımını karşı karşıya getirecek maç TSİ 21.45'te başlayacak. Karşılaşmayı İngiliz hakem Mark Clattenburg yönetecek. Clattenburg'un yardımcılıklarını aynı ülkeden Simon Beck ve Stuart Burt yapacak. Darren England ise dördüncü hakem olarak görev alacak.
Real Madrid, geçen sezon UEFA Şampiyonlar Ligi'nde finalde kendi ülkesinden Atletico Madrid'i 4-1 yenerek şampiyonluğa ulaşmıştı. Sevilla ise UEFA Avrupa Ligi finalinde Portekiz temsilcisi Benfica'yı normal süresi 0-0 biten maçta penaltılarla 4-2 yenerek, kupayı müzesine götürmüştü.
picture

Cristiano Ronaldo ve Gareth Bale

Görsel kaynağı: Reuters

Real Madrid 3 transfer yaptı
Real Madrid, yeni sezon öncesi kadrosunu 3 transferle güçlendirdi.
Fransa'nın Monaco takımından Kolombiyalı James Rodriguez, Almanya'nın Bayern Münih ekibinden Toni Kroos ve İspanya'nın Levante takımından Kosta Rikalı Keylor Navas'ı transfer eden Real Madrid, böylece 2014 Dünya Kupası'nda yıldızı parlayan 3 oyuncuyu kadrosuna kattı.
picture

James Rodríguez ve Keylor Navas

Görsel kaynağı: Eurosport

"Los Galacticos"da, cezalı olan Xabi Alonso, Süper Kupa maçında forma giyemeyecek.
Real Madrid bu sezonki kadrosunda şu futbolcular bulunuyor:
Kaleciler: Keylor Navas, Iker Casillas, Jesus Fernandez.
Savunma: Sergio Ramos, Raphael Varane, Pepe, Nacho Fernandez, Marcelo, Fabio Coentrao, Daniel Carvajal, Alvaro Arbeloa.
Orta saha: Sami Khedira, Luka Modric, Asier Illarramendi, Xabi Alonso, James Rodriguez, Toni Kroos, Isco, Gareth Bale, Angel di Maria.
Forvet: Karim Benzema, Cristiano Ronaldo, Jese.
Sevilla, 6 oyuncu transfer etti
UEFA Avrupa Ligi şampiyonu Sevilla yeni sezon için kadrosuna 6 yeni oyuncu kattı.
En önemli oyuncusu Ivan Raketic'i Barcelona'ya veren Endülüs ekibi, Las Palmas'tan kaleci Mariano Barbosa, Osasuna'dan Alejandro Arribas, Fransız ekibi Rennes'den Grzegorz Krychowiak, Barcelona'dan Denis Suarez, Almeria'dan Aleix Vidal ve Liverpool'dan Iago Aspas'ı transfer etti.
picture

Iago Aspas findet die Strafe für Luis Suárez überzogen

Görsel kaynağı: Imago

İspanyol ekibinin bu sezonki kadrosunda şu futbolcular yer alıyor:
Kaleciler: Beto, Mariano Barbosa, Javi Varas.
Savunma: Federico Fazio, Daniel Carriço, Alejandro Arribas, Nicolas Pareja, Alberto Moreno, Fernando Navarro, Moi, Diogo Figueiras, Coke, Cicinho.
Orta saha: Vicente Iborra, Grzegorz Krychowiak, Denis Suarez, Piotr Trochowski, Sebastian Cristoforo, Vitolo, Aleix Vidal, Bryan Rabello, Miroslav Stevanovic, Jose Antonio Reyes, Manu del Moral, Jairo.
Forvet: Carlos Bacca, Kevin Gameiro, Iago Aspas, Raul Rusescu, Baba, Carlos Fernandez.
picture

Bacca

Görsel kaynağı: Eurosport

UEFA, Xabi Alonso'nun cezasını onadı
Xabi Alonso, Real Madrid ve Sevilla arasında oynanacak UEFA Süper Kupası finalinde oynayamayacak.
UEFA Tahkim Kurulu, Real Madridli Xabi Alonso'nun 1 maçlık cezasını kaldırılmasına yönelik yapılan başvuruyu reddetti. UEFA'nın internet sitesinden yapılan açıklamada, Real Madrid'in İspanyol oyuncusu Xabi Alonso'nun bir maçlık cezasının kaldırılmasına yönelik yaptığı başvurunun reddedildiği belirtildi. Bu kararla İspanyol oyuncunun 12 Ağustos'ta Real Madrid ve Sevilla arasında oynanacak UEFA Süper Kupası finalinde yer alamayacağı kesinleşti. Atletico Madrid ve Real Madrid arasında 24 Mayıs'ta oynanan Şampiyonlar Ligi finalinde Sergio Ramos'un maçın son dakikalarında attığı golle skoru 1-1'e getirdiği ve mücadeleyi uzatmalara taşıdığı golün ardından tribünden sahaya atlayarak takım arkadaşlarıyla gol sevincini paylaşan Xabi Alonso, UEFA tarafından 1 maç ceza almıştı. Real Madrid yönetimi, cezanın ardından UEFA Tahkim Kurulu'na yaptığı başvuruda Xabi Alonso'ya para veya önümdeki UEFA Şampiyonlar Ligi'nde 1 maçlık men cezasının verilmesinin daha "adil olacağını" savunmuş, İspanyol futbolcunun UEFA Süper Kupası finalinde oynatılmasına izin verilmesini talep etmişti.
picture

Xabi Alonso

Görsel kaynağı: Panoramic

Rodriguez'e törensiz "altın ayakkabı"
FIFA Dünya Kupası'nın gol kralı Kolombiyalı Rodriguez, ödülünü aldı.
Brezilya'da düzenlenen 2014 FIFA Dünya Kupası'nda 6 golle gol kralı olan Kolombiyalı futbolcu James Rodriguez, "altın ayakkabı" aldı. Real Madrid'in yeni transferi Rodriguez, antrenman yaptıkları Madrid'deki Valdebebas Spor Tesisleri'nde ödülünü aldı. Başarılı oyuncuya ödülün verileceğinin basın mensuplarına haber verilmemesi ve tören düzenlenmemesi dikkati çekti. Real Madrid ve FIFA'nın resmi internet sitelerinde "altın ayakkabı" ile çekilmiş fotoğrafları yayınlanan Kolombiyalı futbolcu, "Bu gerçekleştirilmiş bir düş ve daha fazlasını kazanmayı umarım. Bunu elde etmek için ideal bir kulüpte olduğumu düşünüyorum. Takımdaki herkes mükemmel insanlar. Kulübün arzuladığı kupaları kazanmayı umuyoruz. Mutluyum" ifadelerini kullandı.
Benzema 2019'a kadar Real Madrid'de
Real Madrid, Fransız futbolcu Karim Benzema'nın sözleşmesini 30 Haziran 2019 tarihine kadar uzattı.
picture

Benzema

Görsel kaynağı: Eurosport

Real Madrid kulübü, resmi internet sitesinden yaptığı açıklamada, Karim Benzema'nın sözleşmesini 30 Haziran 2019 tarihine kadar uzattığını duyurdu. 2009 yazında Olympique Lyon'dan Real Madrid'e transfer olan 26 yaşındaki Benzema'nın 2015 yılında sözleşmesi doluyordu. Bu arada Real Madrid'in gelecek yıl sözleşmesi dolacak Sami Khedira ile de sözleşmesini uzatmayı planladığı ifade ediliyor.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam