Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Barcelona - Sevilla: 5-4 maç özetini, maçın geniş özetini izle. Messi, Pedro, frikik gollerini izle

Eurosport
TarafındanEurosport

Yayınlandı 12/08/2015 - 00:25 GMT+3

UEFA Avrupa Süper Kupası'nda normal süresi 4-4 biten maçta, Barcelona 115. dakikada bulduğu golle Avrupa Süper Kupası'nda zafere ulaştı.

Barcelona's players celebrate a goal during their UEFA Super Cup victory

Görsel kaynağı: Reuters

Avrupa'nın en büyüğü belli oldu! 90 dakikası 4-4 biten maçta Barcelona, Sevilla'yı uzatmalarda 5-4 devirdi. Barcelona'nın gollerini Messi (2), Rafinha, Suarez ve Pedro atarken, Sevilla'da Banega, Reyes, Gameiro ve Konoplyanka ağları sarsan isimler oldu.
İki İspanyol ekibinin gol düellosunda normal süre 4-4 sona erdi. Maçın hemen başında Sevilla öne geçerken Barcelona skoru 4-1'e getirdi. Herkes Barcelona'nın kupaya yakın olduğunu düşünürken Sevilla bulduğu goller ile maçı uzatmalara götürdü.
Maç karşılıklı frikik golleri ile başladı. 3. dakikada Ever Banega frikikten Sevilla'yı öne geçirdi. Ona cevabı Messi yine frikikten tam 2 kere verdi. 7. dakikada atak yönlerine göre sağdan, 16. dakikada da soldan Beto'yu avlayan Messi skoru 2-1'e getirdi. 44'te Rafinha'nın golü ilk yarının skorunu belirledi: 3-1
Barcelona ikinci yarıya da golle başladı. Busquets'in pasında Luis Suarez kale önünde farkı üçe çıkardı: 4-1 Bu dakikadan sonra rahat bir maçın devam edeceği düşünülürken, Sevilla unutulmaz bir geri dönüş yaptı.
57'de Jose Antonio Reyes farkı azaltırken, 72'de Kevin Gameiro'nun penaltısı Sevilla'yı umutlandırdı: 4-3 Herkesin "ya olurmu" dediği olay gerçekleşti ve Sevilla 4. golü de atarak beraberliği sağladı. Golü atan isim ise ismi transfer sezonunun başında Galatasaray ve Beşiktaş ile de anılan Yevhen konoplyanka oldu: 4-4
Maçta 90 dakika bu sonuçla bitti. Uzatmalarda her iki ekip de karşılıklı fırsatlar yakaladı. İlk uzatma devresi eşitlikle sona erdi.
UEFA Avrupa Süper Kupası'nda normal süresi 4-4 biten maçta, Barcelona 115. dakikada bulduğu golle Avrupa Süper Kupası'nda zafere ulaştı.
İkinci uzatma devresinde ise gol geldi. 115. dakikada ceza sahasının hemen önünde kazanılan serbest vuruşta Messi'nin barajdan seken topundan sonra altıpasta pozisyon bulan Pedro skoru 5-4'e getirdi.
Bu dakikadan sonra Sevilla çok önemli bir fırsattan yararlanamadı. Banega'nın ortaladığı serbest vuruşta Coke'nin kalenin önünden yaptığı kafa vuruşu az farkla auta gitti.
Bu maç Süper Kupa tarihinde en fazla gol atılan maç polarak tarihe geçti. Ayrıca Barcelona kazandığ 5 Süper Kupa ile bu alanda İtalyan ekibi Milan'ı yakaladı.
Maçın en değerli oyuncusu da Lionel Messi seçildi.
UEFA Avrupa Süper Kupası'nda normal süresi 4-4 biten maçta, Barcelona 115. dakikada bulduğu golle Avrupa Süper Kupası'nda zafere ulaştı.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam