Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Barcelona Chelsea özet gol

Eurosport
TarafındanEurosport

Güncellendi 24/04/2012 - 13:33 GMT+3

Şampiyonlar Ligi yarı final rövanş maçında ezeli rakipler Camp Nou'da buluşuyor., Barcelona, Chelsea'yi ağırlıyor. Bu muhteşem müsabakayı 21.30’dan itibaren Eurosport.com Türkiye farkıyla takip edebilirsiniz...

Bir tarafta Barcelona, diğer yanda Chelsea... Son sekiz yılda tam sekiz kez eşleşen iki devin rövanş mücadelesi bugün saat 21:45'te Camp Nou'da başlayacak. Eşleşmenin ilk ayağında 1-0'lık skorla gülen Chelsea, deplasmandan finale yetecek skorla ayrılmak, Londra'da sayısız fırsatlardan yararlanamayan Barcelona ise bu kez atmak ve kupaya bir adım daha yaklaşmak istiyor.

Barcelona
Bu yılki Devler Ligi yolculuğunda grup lideri olarak ikinci tura çıkan Barça, ikinci turda Leverkesen’e iki maçta 10 gol attı. Çeyrek finalde Milan’ı elemişti.

Ancak Chelsea ile oynanan ilk maçta istediği sonucu alamamıştı Katalanlar. Ardından La Liga'da final niteliği taşıyan Real Madrid müsabakasından da 2-1'lik yenilgiyle ayrılınca moraller bir anda alt üst oldu. Yine de maç öncesi konuşan Pep Guardiola umutlu.
Son maçlarda gerek sakatlığı, gerek de bilinmeyen sebeplerle kadroya giremeyen Pique'nin bugün formayı giymesi bekleniyor. Carles Puyol ve Javier Mascherano'nun sarı kart görmesi durumunda olası finali kaçıracağını da hatırlatmak gerek.
Real Madrid maçında Tello ve Thiago ile başlayan Pep Guardiola'nın bu müsabakada sürpriz yapmayacağı ve Alexis ile Pedro'yu sahaya süreceği de tahmin edilebilir.

Chelsea
Geçen sezonu ligde ikinci sırada tamamlayan Chelsea, Şampiyonlar Ligi gruplarında zorlukla da olsa bir üst tura çıkmıştı. Son 16 turunda ise Londra temsilcisi daha çok zorlanmıştı. Napoli’ye ilk maçta 3-1 yenilen Chelsea, Stamford Bridge’de ise 4-1’le turlamıştı.

Çeyrek finalde Benfica ile eşleşen Chelsea nispeten rahat bir şekilde turu geçip Barcelona’yın rakibi olmuştu.

Mücadeleye Chelsea cephesi 2009’da Stamford Bridge’de yaklaşık beş penaltılarının çalınmadığı maçın rövanşı olarak bakıyor. Yarı final rövanşında Barcelona ile eşleşen Maviler Iniesta’nın son dakikada attığı gole engel olamamış ve kupaya veda etmişti.

Chelsea’de ilk karşılaşmada da oynayamayan David Luiz yer almayacak. Yerine ilk maçta iyi bir performans gösteren Gary Cahill’in olması bekleniyor.
ÖZEL DOSYALAR VE HABERLER:
CECH: MAÇIN KİLİT ADAMI CÜNEY ÇAKIR

HANGİ CHELSEA DAHA İYİ? 2006 MI 2012 Mİ?

HANGİ BARCELONA DAHA İYİ? 2006 MI 2012 Mİ

HANGİ KADRO DAHA İYİ?

Bilinmesi gerekenler:
- 2009’da yarı finalde eşleşen bu iki ekibin Camp Nou’dak mücadelesi golsüz sona ermiş, rövanşta Iniesta’nın son dakikada attığı golle Barça 1-1’le turu geçen taraf olmuştu.
- Şayet Barcelona bugün Chelsea'ye yenilirse 2003'ten bu yana ilk kez üst üste üç maç kaybetmiş olacak.
- Chelsea son dokuz yılda Şampiyonlar Ligi’nde altı kez yarı final gördü. ancak yalnızca 2008’de finale çıkabildiler.
- Maviler’in tarihinde Avrupa kupası yok.
- Barcelona son Londra ziyaretini geçen mayısta yapmıştı. Wembley’de Manchester United’ı mağlup edip kupayı almıştı.
- Barcelona üst üste beşinci yıldır kupada yarı finale çıkıyor. Bunların yalnızca birinde elendiler. O da 2010’da Mourinho’nun Inter’i.

- İki takım daha önce 10 kez karşı karşıya geldi. Her iki tarafın da üçer galibiyeti var.
barcelona chelsea infografik
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam