Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Chelsea Barcelona

Eurosport
TarafındanEurosport

Güncellendi 19/04/2012 - 00:53 GMT+3

Şampiyonlar Ligi yarı final ilk maçında evinde Barcelona ile karşılaşan Chelsea, Didier Drogba'nın ayağından bulduğu golle 1-0 kazandı.

chelsea, didier drogba

Görsel kaynağı: Reuters

Devler Ligi’nin merakla beklenen eşleşmesinde Chelsea ve Barcelona karşı karşıya geldi. 2009’da olaylı bir rövanşa sahip olan, geçmişten bugüne çekişmeli maçlar oynayan iki ekip kozlarını Londra’da paylaştı.
Stamford Bridge’deki karşılaşmanın ilk yarısında beklendiği gibi Barcelona hakimiyeti vardı. Topa sahip olan Katalan ekibi, Lionel Messi’nin paslarında etkili olan Fabregas’la gole çok yaklaştı. Sezon başında Arsenal’den transfer edilen Fabregas, 15’de ve 42’de elverişli fırsatları harcadı.

İspanyol rakibi karşısında savunmada hata yapmak istemeyen Chelsea, hücumda da duran toplarla etkili olmaya çalıştı.
İlk yarının sonunu iyi getiren İngilizler, kaptığı top sonrası müthiş bir uzun pas veren Lampard’ın başlattığı hücumda Ramires’in asisti, Drogba’nın nefis bitirişi ile gole ulaştı. Hiç beklenmedik bir anda, 45’te Fildişi Sahilli golcü ile ağları bulan Maviler, soyunma odasına 1-0 önde gitti.

Londra deplasmanından bu skorla dönmek istemeyen Barcelona ikinci yarıya da baskılı başladı. Pas yüzdesi yüksek, oyunu akıcı Katalanlar bir türlü son vuruşlarda isteneni yapamıyordu.

İspanya’daki rövanşa avantajlı gitmek isteyen Pep Guardiola’nın değişiklikleri de işe yaramadı. Son dakikalarda rakp kaleyi abluka altına Barcelona, Chelsea file bekçisi Petr Cech ve kale direklerini geçemeyince Maviler 1-0 galip geldi.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam