Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Chelsea Bayern Şampiyonlar

Eurosport
TarafındanEurosport

Güncellendi 20/05/2012 - 01:17 GMT+3

Şampiyonlar Ligi finalinde 90 dakikası ve uzatma devreleri 1-1 sona eren karşılaşmada penaltılarda Bayern'i deviren Chelsea Avrupa'nın en büyüğü oldu.

chelsea didier drogba şampiyonlar ligi kupa

Görsel kaynağı: Reuters

Şampiyonlar Ligi finalinde herkesin beklentisi Real Madrid-Barcelona iken araya giren Chelsea ile Bayern Münih, Allianz Arena’ya çıkan iki ekip olmuştu. Birbirlerinden çok uzak bir futbola oynayan bu iki takımdan oyununu diğere kabul ettiren kupaya ulaşacak taraf olacaktı belki de.
İlk düdükten itibaren Chelsea her eline geçen fırsatta bir ekstra pas yaparak oyunu soğutma yoluna giderken kazandığı her saniyeyi kalesinin önündeki duvara bir tuğla daha koyarak değerlendirmeye çalıştı.
Buna karşın solda Robben, sağda da Ribery ile vitesi arttırmayı deneyen Bayern ilk yarım saatin gole yakın tarafı oldu. 13’te Gomez yakaladığı gol fırsatını ayağının altından kaçırdı. 22’de bu defa Robben ceza sahasına daldı, yerden sert şutu önce Cech’in ayaklarına oradan da direğe çarparak kornere gitti.
30. dakika geride kaldıktaktan sonra Maviler oyunu daha önde kabul etmeye başlayınca %65’e %35 olan topla oynama yüzdesini de bir nebze dengeledi. Soyunma odasına gidilmeden önce tehlikeleri noktalardan kazanılan serbest vuruşlardan Bayern Robben’le, Chelsea de Mata ile çerçeveyi bulamayınca ilk 45 dakika 0-0 sona erdi.
Devre arasında antrenörler oyuncularına karşılaşmanın başından farklı şeyler şöylememiş olacak ki aynı filmi seyretmeye devam ettik. Bayern kanatları bırakıp cepheden ceza sahasına girmeye çalışırken şutlar mavi formalı duvardan sekip duruyordu. Seken toplardan kazanılan 12 kornerden de fırsat yaratamayan Bayern dakikalar 65’i gösterdiğinde artık gol umutlarını tüketir hale geldi.
71’de karşı tarafta neler oluyor merak eden Drogba topu çizgiye kadar taşıyıp kaleye paralel bir orta kesti, Bayern savunması son anda dokunarak mutlak bir golü engelledi. Kısa bir Chelsea arasından sonra Bayern kaldığı yerden devam ederek rakibini yeniden baskı altına aldı.
79 ve 81’de arka direkte yakaladığı şansları değerlendiremeyen Thomas Müller, 82’de yine arka direğe gelen sert bir kafa vurdu. Önce yere seken meşin yuvarlak Cech’i aşıp üst direğe de uğradıktan sonra filelerle buluşunca, Bayern finalde 1-0 öne geçti.
Herkes bu iş bitti derken Chelsea’nin kahramanı Maviler’in ilk kornerinde kafayı vurup 88’de skora eşitlik getirdi.
Uzatmalara giden maçın yıldızı Drogba 93’te diğer ceza sahasında sahne alınca Bayern bir penaltı kazandı. Beyaz noktaya gelen Robben bir klasik haline geleni tekrarladı ve topu Cech’e nişanladı. 107’de bu defa arka direkte Olic topu Van Buyten’in önüne indirdi, Belçikalı uyanamayıncı top direğin dibinden auta çıktı. Kalan dakikalarda başka gol olmayınca kazananı belirlemek için seri penaltılara gidildi.
Penaltı atışlarında Chelsea rakibine 4-0 üstünlük sağlayarak kupaya uzandı.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam