Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Milan Arsenal'i topa tuttu

Eurosport
TarafındanEurosport

Güncellendi 15/02/2012 - 23:38 GMT+2

Son 16 turu ilk maçında Arsenal’i ağırlayan Milan sahadan 4-0’lık galibiyetle ayrıldı. İki gol atan Robinho ve bir gol, iki asist kaydeden Ibrahimovic karşılaşmanın yıldızı oldu.

boateng robinho milan arsenal

Görsel kaynağı: Eurosport

Devler Ligi’nde yedi kez şampiyonluk yaşayan İtalyan ekip, İngiliz futbolunun devlerinden Arsenal karşısında müsabakaya temkinli başladı. 10 dakika henüz geride kalmıştı ki Seedorf sakatlanarak yerini Emanuelson’a bıraktı. Bu değişiklikten dört dakika sonra gol geldi.
Nocerino’nun harika pasını ceza alanında göğsüyle indiren Boateng topa harikulade vurdu ve fileleri sarstı. Bu golle üstünlüğü yakalayan Milan ilk yarının geri kalanında daha rahat bir oyun sergiledi. Dakikalar 38’i gösterirken Ibrahimovic soldan topu muhteşem taşıdı. Son çizgiye indi ve içeriye nefis çevirdi. Robinho’ya kafayla dokunmak kaldı.
Ev sahibi takım soyunma odasına 2-0’lık üstünlükle gitti.
Arsenal Teknik Direktörü Arsene Wenger ikinci 45 dakikaya Henry’yi oyuna alarak başladı. Bu çaba da yetersiz kaldı. 49. dakikada Milan’ın ikinci devrede ilk geliştirdiği ciddi atakta gol geldi. Ibrahimovic-Robinho yine iş başındaydı. Robinho aldığı topa ceza alanı dışından ip gibi vurdu ve farkı üçe çıkarttı.
picture

Esultanza Boateng, Milan-Arsenal, Ap/LaPresse

Görsel kaynağı: LaPresse

Bu dakikadan sonra oyunda iyice hakimiyeti ele geçiren kırmızı-siyahlılarda Ibrahimovic durmak istemedi. İsveçli golcü 79. dakikada kendi yarattığı penaltı vuruşunu gole çevirdi ve skoru 4-0’a getirdi.
Karşılaşma bu skorla sonuçlanırken 6 Mart’ta oynanacak rövanş mücadelesi öncesi Milan turun kapısını sonuna kadar aralamış oldu.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam