Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Kupa fatihi Beşiktaş

Eurosport
TarafındanEurosport

Güncellendi 12/05/2011 - 13:31 GMT+3

Beşiktaş ile İstanbul Büyükşehir Belediye'yi karşı karşıya getiren Kayseri'deki finalde normal süresi 2-2 berabere biten müsabaka penaltılara gitti. İstanbul BB'de Cihan ve Metin direği nişanlarken, Beşiktaş'ta sadece Hilbert penaltı kaçırınca Kara Kartal 9. kez Türkiye Kupası şampiyonu oldu.

beşiktaş türkiye kupası 2011

Görsel kaynağı: AA

İki takımın da tutuk başladığı maçın ilk 10 dakikasında pozisyon yoktu. İlk tehlikeli pozisyon 11. dakikada Quaresma ile geldi. Metin Depe’nin hatası ile sağdan topu kapan Portekizli’nin geliştirdiği atakta savunma başarılıydı.
Quaresma iki kere daha aynı şekilde kaptığı topla kaleci ile karşı karşıya kaldı ancak vuruşları etkisiz ve zayıftı. Dakikalar 33’ü gösterirken Portekizli bu sefer golü kaydetti. Fernandes’in harika ortasında topu penaltı noktasında göğsüyle nefis kontrol eden Q7 savunmacısından sıyrıldı. Topu kontrol etti ve sol ayağıyla sert vurdu. Meşin yuvarlak Hasagic’in bacaklarının arasından ağlarla buluştu.
İstanbul BB ilk yarıda genel oalrak adam kaçırarak pozisyon yakalamaya çalışırken, ara ara da özellikle sol kanattan yaptığı ortalarla çok tehlikeli oldu. Yine soldan İbrahim’in ortasına arka direkte dokunan İskender ile 41. dakikada gelen gol ofsayt nedeniyle geçersiz sayıldı.
Son dakikada Simao net bir pozisyondan yararlanamayınca ilk yarı 1-0 Beşiktaş üstünlüğü ile sonuçlandı.
İkinci yarıya aynı 11’lerle başladı iki takım. İstanbul BB, 53. dakikada Simao ve Aurelio’nun ortak hatasında penaltı kazandı. Simao’nun geri pası kısa düşünce İskender’den önce topa müdahale etmek isteyen milli futbolcu rakibini düşürdü. Hakem Yıldırım düşünmeden penaltı noktasını göstedi. Topun başına geçen İbrahim Akın eski takımına yine gol atmayı başardı.
68. dakikada Beşiktaş savunmasının anlık konsantrasyon kaybında Necip ile verkaç yapan Gökhan Ünal ceza alanına girerken topu önünde buldu. Yerden düzgün vuruşu filelerle buluştu.
Beşiktaş için umutların biteceği anda sahneye Sivok çıktı. Fernandes’in nefis şekilde kullandığı serbest vuruşa kafayla dokunması yetti Çek futbolcunun ve siyah-beyazlılar beraberliği yakaladı. Bu gol ayrıca siyah-beyazlıların bu sezonki 100. golü oldu.
Son dakikalar heyecan fırtınası şekilde geçen mücadelede Hasagic kalesinde devleşirken başka gol olmadı ve maç uzatmaya gitti.
Uzatmanın ilk devresi tek kale oynandı. Beşiktaş üst üste ataklarla rakibin boğarken Hasagic kalesinde devleşti. İkinci yarıda da gol çıkmadı ve penaltılara geçildi.
İlk penaltıyı kullanan İBB'de Cihan üst direği nişanladı. Beşiktaş'ta dördüncü penlatıyı Hilbert auta atarken, Belediye'nin son penaltısını kullanan Metin Depe de üst direkte kalınca Beşiktaş dokuzuncu kez Türkiye Kupası'nı müzesine götürdü. Kara Kartal seneye Avrupa Ligi'ne play-off turundan katılacak.
Siyah-beyazlılar 2006, 2007 ve 2009'dan sonra bu sene de kupayı müzesine götürmeyi başardı. Son dört finalinden de şampiyonlukla ayrılmış oldu.
Stat: Kadir Has
Hakemler: Yunus Yıldırım, Baki Tuncay Akkın, Volkan Narinç
Beşiktaş: Rüştü, Ekrem, Sivok, Aurelio, İsmail, Fernandes, Necip, Quaresma, Guti (Dk.105 Hilbert), Simao, Bobo (Dk. 56 Almedia)
İstanbul Büyükşehir Belediyespor: Hasagiç, Rızvan, Can, Metin, Ekrem, Cihan, Mahmut, Holmen, İskender (Dk. 105 Tevfik), Tum (Dk. 56 Gökhan), İbrahim (Dk. 83 Gökhan Süzen)
Sarı kartlar: Dk. 13 Ekrem, Dk. 78 Quaresma (Beşiktaş), Dk. 45 Metin, Dk. 62 Mahmut, Dk. 120 Holmen (İstanbul Büyükşehir Belediyespor)
Goller: Dk. 33 Quaresma, Dk 78 Sivok (Beşiktaş), Dk. 54 İbrahim Akın, Dk. 68 Gökhan Ünal (İBB)
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam