Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Ryder Kupası'nda son gün

Eurosport
TarafındanEurosport

Yayınlandı 04/10/2010 - 11:36 GMT+3

İki yılda bir düzenlenen golfün en şaşaalı turnuvası Ryder Kupası, bugün sona eriyor. Avrupa Takımı avantajlı durumda.

Luke Donald Wentworth 2010

Görsel kaynağı: PA Photos

Galler'deki Celtic Manor Resort'ta Ryder Kupası'nın son gününe girildi. Yağmur sebebiyle bir gün aksayan turnuvada Avrupa Takımı'nın 9.5'a 6.5 üstünlüğü bulunuyor. Avrupa Takımı, Ryder Kupası'na iyi başlasa da Amerikalılar ikili eşleşmelerde eşitliği sağlayıp öne geçmeyi başarmıştı. Pazar öğleden sonra Lee Westwood ve Luke Donald, Tiger Woods ve Steve Stricker'ı dörtlü karşılaşmalarda 6-5'le geçti. Avrupa Takımı'nın kupayı kaldırmak için sadece beş puana ihtiyacı var.
Şimdi teklerde Stricker, Westwood'la karşılaşacak. Amerikalı golf yazarlarının yorumlarına göre eğer Stricker drive'larda etkili olursa putt yapmak konusunda sıkıntı çekmeyecektir. Fakat Westwood çok formda ve Avrupa Takımı'nın kendine güveni de yerine geldi. Kuzey İrlandalı genç yetenek Rory McIlroy, hafta içinde verdiği röportajda teklerde Tiger Woods'la eşleşmek istediğini belirtmişti. Herkesin büyük bir heyecanla beklediği bu eşleşme ne yazıkki gerçekleşmedi. McIlroy ilk Ryder Kupası mücadelesinde inişli çıkışlı bir grafik çizdi. Cumartesi 17 ve 18'inci çukurlara kadar harika giderken bu son iki çukurda belki de konsantrasyon kaybı sebebiyle kötü performans sergiledi.
McIlroy şimdi Amerika Takımı'nın en formda ismi Stewart Cink'le karşı karşıya gelecek. Cink, putter'ını eline aldığında 21 yaşındaki McIlroy'e göre çok daha üstün. En heyecanlı müsabaka ise FedEx Cup Şampiyonu Jim Furyk ile The Tour'da ikinci olup her şeyi Furyk'e kaptıran Luke Donald arasında olacak. Turnuva boyunca Donald, Ryder Kupası'nın en formda oyuncularından biriydi. Donald, ayrıca bunker'dan çıkma konusunda en iyiler arasında. Rough'larla kaplı çukurlarda iron'ını da harika kullanıyor. Furyk dikkatli olmak zorunda.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam