Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

riza kayaalp londra 2012

Eurosport
TarafındanEurosport

Güncellendi 07/08/2012 - 15:11 GMT+3

120 kilo grekoromende bronz madalyaya uzanan Rıza Kayaalp, “İnşallah bir gün Olimpiyat şampiyonu olacağım” diye konuştu.

riza kayaalp

Görsel kaynağı: Reuters

Madalya töreninin ardından soruları yanıtlayan milli güreşçi, "Burada ilk madalya alan sporcu olduğum için çok mutluyum. İnşallah bu diğer sporcu arkadaşlarıma moral olur. Ne kadar tecrübeli olursak olalım bizim de stresimiz vardı" diye ifade etti.
Grekoromen güreş müsabakalarının ilk gününde Selçuk Çebi'nin yenilmesinin üzerlerindeki baskıyı artırdığını dile getiren Kayaalp, "Biz ondan da altın madalya bekliyorduk. Kendimi çok iyi hissediyordum. Ufak tefek bazı hatalar oluyor. Yaşım genç olduğu için buna tecrübe olarak bakıyorum" dedi.
Türkiye adına 12-13 yıl daha madalya mücadelesi vermek istediğini belirten milli sporcu, bundan sonraki olimpiyatlarda Türkiye'ye altın madalyayla dönmeyi hedeflediğini kaydetti. Kayaalp, "Avrupa ve dünya şampiyonu olduğum gibi bunu başaracağıma da eminim. İnşallah bir gün olimpiyat şampiyonu olacağım" dedi.
Kaybettiği yarı final maçını da değerlendiren milli güreşçi, "El bağlamada hata yaptım. O halimle bile zor çırptı beni, ellerim açık olsaydı onu yapamazdı. Oradaki bir anlık hatam maçı kaybetmeme vesile oldu" diye konuştu.

''Günde 80-90 ton kaldırdım''
Olimpiyatlar için çok çalıştığını anlatan Rıza Kayaalp, ''Dünya Şampiyonası'nın 2 hafta sonrasında başladım çalışmalara. Bir antrenmanda 80-90 ton ağırlık kaldırıyordum. Hayatımın çalışmasını yaptım, tek hedefim altın madalya almaktı. Yarı finalin ilk devresinde hata yapınca o da moralimi bozdu. Elimi bağlattım ve çırpıldım. Eğer elimi bağlatmasam devreyi alırdım, ikinci devreyi kaybetsem de üçüncü devre de şansım olurdu'' ifadelerini kullandı. 

''Rakibim benden çekiniyordu''
120 kiloda şampiyon olan Kübalı Nunez Lopez'in kendisinden çekindiğini belirten Kayaalp, ''Onu yenecek tek kişi bendim ama olmadı. Ufak tefek hatalar finalden ediyor ama bunlar tecrübe. Yaşım 23, daha 13-14 sene var önümde. Birçok derece elde ettim ama hiçbir zaman onların arkasına sığınmıyorum ve çalışmalarımı sürdürüyorum'' diye konuştu. 
Başkan Erdener: Buruk sevinç yaşıyoruz
Excel Arena'da düzenlenen madalya töreninde Rıza Kayaalp'in madalyasını Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Başkanı ve Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) üyesi Uğur Erdener taktı. Kayaalp, madalya töreninin ardından Türk seyircilerin olduğu bölüme giderek, taraftarları selamladı.
Çeyrek finalde ABD'li rakibini devirdi
Rıza Kayaalp, çeyrek final mücadelesinde Amerika Birleşik Devletleri'nden Dremiel Despon Byers 2-0 yenerek, yarı finale yükselmişti.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam