Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Taha Akgül: "Şampiyon olacağıma inandım"

Eurosport Türkiye

Yayınlandı 05/09/2016 - 14:38 GMT+3

Rio 2016'da Türkiye'ye tek altın madalyasını kazandıran Taha Akgül, final müsabakası öncesi büyük baskı hissettiğini dile getirdi.

Rio 2016 erkekler 125 kg güreşte Taha Akgül altın madalya kazandı

Görsel kaynağı: AA

Milli güreşçi Taha Akgül, 2016 Rio Olimpiyat Oyunları'nda altın madalya kazandığı müsabakada giydiği mayoyu, P&G Olimpiyatlar Sergisi'ne hediye etti.
Taha Akgül ve annesi Gülbahar Akgül, Akasya Acıbadem Alışveriş Merkezi'ndeki sergiyi ziyaret etti.
Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) Genel Sekreteri Neşe Gündoğan ile P&G Türkiye ve Kafkasya Yönetim Kurulu Başkanı Tankut Turnaoğlu'nun da katıldığı etkinlikte basın mensuplarına açıklamada bulunan Taha Akgül, 2016 Rio Olimpiyat Oyunları öncesinde herkesin kendisinden altın madalya beklediğini dile getirerek, şöyle konuştu:
"Olimpiyatların son gününe güreşin kalması ve o zamana kadar altın madalya alınmayışı üzerimizdeki baskıyı daha da arttırdı. Ben güreşene kadar 3 gümüş 4 bronz madalyamız vardı. Sosyal medyada ve her yerde 'Herkesin umudu Taha' dediler. Herkesin duasını hissettim. Şampiyon olacağıma inandım. Altın madalya kazanarak İstiklal marşımızı ilk ve tek dinleten isim ben oldum. 2020 olimpiyatlarında inşallah ülkemiz daha başarılı olacak."
Milli sporcunun annesi Gülbahar Akgül ise Taha'nın başarısından dolayı gururlu olduğunu belirterek, "Anneler çocuklarının arkasında durup desteklerini esirgememeliler. Küçüklüğünden beri Taha'nın arkasındayım. Başaramadığı zamanlarda bile yanında olduk, 'bugün olmazsa yarın olur' dedik." diye konuştu.
TMOK Genel Sekreteri Neşe Gündoğan de Taha'nın hikayesinin genç sporculara örnek olacağını anlatarak, "Gülbahar annenin çocuğunu yetiştirirken ve altın madalya kazanacak hale getirirken, bu yolda ne tür tecrübeler edindiğini Türkiye'deki diğer annelerle çeşitli projeler yoluyla paylaşacağız." ifadelerini kullandı.
Tankut Turnaoğlu ise Taha Akgül'ün, olimpiyatlara giden yolda gençlere ilham kaynağı olduğunu aktardı.
Taha Akgül'ün mayosu, efsane boksör Muhammed Ali'nin boks eldiveni ve basketbolun devlerinden Michael Jordan'ın imzalı ayakkabısı ile olimpiyat tarihine damgasını vuran birçok özel parça ile birlikte sergileniyor.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Benzer Konular
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam