Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

halter doping suphesi

Eurosport
TarafındanEurosport

Güncellendi 26/07/2012 - 19:15 GMT+3

Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, doping konusunda tavizsiz davrandıklarını ve şüphesinin bile hemen değerlendirmeye alındığını söyledi.

fatih baydar

Görsel kaynağı: AA

Baykan, Olimpiyat Köyü'nde, milli halterciler Fatih Baydar ve İbrahim Arat'ın, doping şüphesi nedeniyle milli takım kadrosunda çıkarıldığını anımsatarak, ''Doping konusunda ülkemizin ne kadar tavizsiz hareket ettiğini biliyorsunuz. Şüphesinin dahi hemen değerlendirmeye alındığı kamuoyunun malumu. Arkadaşlarımız halter milli takımının kadrosundan çıkarıldılar, yerlerine ülkemizi temsil etmek üzere iki yeni arkadaşımız dahil edildi'' diye konuştu.
Türkiye'nin, sporun meşru zeminde ve doğru şartlarda yapılabilmesi için üstüne düşeni fazlasıyla yaptığını belirten Baykan, bu noktada eksik kalan adımları attıklarını kaydetti.
Genel Müdür Baykan, Hacettepe Doping Kontrol Merkezi'nin bir süre önce yaşanan sıkıntılı durumdan hızlıca çıkartılarak Akdeniz Oyunları öncesinde akreditasyonunun sağlanması için gereken çabanın gösterildiğini ifade etti.
Baykan, ''milli atlet Meryem Erdoğan'ın dopingli çıktığı'' yönündeki iddialarla ilgili soruya, ''Olimpik kadroda olmadığı için bu konunun çok ayrıntısını bilmiyorum. Bugünü etkilemediği için çok üstünde durmuyorum. Sporcu ister olimpiyatlara hazırlanıyor olsun ister ülke içinde mücadele ediyor olsun 'doping' denen illete bulaşmamalı. Bulaşmaması için de gereken mücadele fazlasıyla gösteriliyor. Bu konuda çabamız ve mücadelemiz hızlı bir şekilde devam ediyor'' yanıtını verdi.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam