Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

2012 Avrupa Kadınlar - Belgrad'da ikinci tur heyecanı

Eurosport
TarafındanEurosport

Güncellendi 10/12/2012 - 17:14 GMT+2

Grup aşamalarının tamamlandığı 2012 Avrupa Kadınlar Hentbol Şampiyonası’nda, ikinci tur öncesi takımların son durumlarına Eurosport spikeri Ozan Can Sülüm göz attı.

2012 avrupa kadinlar sampiyonasi, jenerik, hentbol

Görsel kaynağı: Eurosport

2012 Avrupa Kadınlar Hentbol Şampiyonası'nda ilk tur geride kaldı. Çok büyük sürpizlerin yaşanmadığı, hentbol kalitesinin de gayet yüksek olduğu şampiyonada Belgrad'daki ikinci turu maçları bugün başlıyor.
A grubu son 3 büyük turnuvanın şampiyonu Norveç'in grubuydu. Norveç her ne kadar hücum anlamında yetersiz gözükse, grup aşamasında bir önceki turnuvaya göre 32 gol daha az atsa da, üçte üç yapıp grup lideri olarak yoluna devam etti. Ev sahibi avantajını çok iyi kullanıp grupta ikinci sırayı elde etti. Üçüncü olan Çek Cumhuriyeti ise ikinci gruplara puan taşıyamamış oldu. Sırp seyircisi aynı Ocak ayındaki Erkekler Avrupa Şampiyonası'nda olduğu gibi bu şampiyonada da takımını sırtlayacak gibi görünüyor. Ancak Sırbistan ile ilgili en büyük sıkıntı da yine bu atmosfer. Zira ilk maçtaki gerginlik yüzünden çıkan tartışmalarda Sırbistan koçu Bozo Boşkoviç Norveçli Linn Sulland'ın formasından çekip oyuncuyu tartakladı ve bunun için çok ciddi bir uyarı aldı. Antrenör bile böyle geriliyorsa, varın gerisini siz düşünün.
B grubunun dışında kalması beklenen ekibi Makedonya, herkesin hesapladığı gibi turnuvanın en zayıf ekibi olarak grup sonunculuğunda kaldı. Uzun süre sonra ilk kez büyük umutlarla Avrupa Şampiyonası'na gelen Fransa'nın genç Danimarka'ya kaybetmesine karşın işin içine üçlü averaj girince İsveç'e attığı 7 farkla grubu lider bitirmesi onlar için önemli bir moral oldu. Çok iyi bir sene geçiren Paule Baudouin ve Miriam Signate'nin ikinci turda da Fransa'nın en büyük kozu olacağı kesin. Tüm takımın attığı gol sayısını toplasanız Norveçli Heidi Löke'nin sayısına ulaşamayan genç Danimarka ve İsveç'inse ikinci tura taşıdıkları birer galibiyet ve kötü averajla neler yapacaklarını göreceğiz.
Hırvatistan'ı çıkardığmızda ölüm grubuna dönüşen C grubunda organizasyonun istediği oldu aslında. Geçtiğimiz günlerde Pionir'de izlediğim Partizan-Barcelona Regal maçında belini ısıtırken tribünlere dönen Hırvat Ante Tomiç'e boğaz kesme işareti yapan Sırp fanatikler olası bir Sırbistan-Hırvatistan maçında ortalığı yakabilirdi. Neyse ki Hırvatlar gruptan çıkamadı. Olimpiyatı kaçırdıktan sonra Avrupa şampiyonasıyla arenaya döne iki takım, Almanya ve Macaristan ikilisinin yanında yıllardır hedefledikleri şampiyonluğa olimpiyat üçüncüsü takıma Cabral Barbosa'yı ekleyip Sırbistan'a gelen İspanya'nın neler yapacağı merak ediliyordu. İlk maçta zayıf Hırvatistan'a turnuvadaki ilk ve tek galibiyetini veren Macaristan sonradan toparlandı ve kalan iki maçını da kazanıp grubu lider bitirdi. İspanya'da ise Carmen Martin Berenguer'in performansı ikinciliği İspanya'ya getirdi.
picture

belgrad, 2012 hentbol kadinlar avrupa sampiyonasi, hentbol jenerik, generic

Görsel kaynağı: Eurosport

Tarihindeki ilk şampiyona olan 2010 Avrupa Şampiyonası'ndan altıncı, ilk olimpiyatından da gümüş madalyalı dönmeyi başaran Karadağ, D grubunun favorisiydi ve Katarina Bulatoviç'in muhteşem performansıyla üçte üç yapan ikinci takım oldu. İlk maçta Romanya ve Rusya'nın berabere kalmasıyla bir nevi grup liderliğini garantilemişlerdi zaten. Hollanda'nın çekilmesiyle özel davet verilen zayıf İzlanda'nın sonuncu bitirdiği grubun kaybedenleri, aslında tam anlamıyla birbirini yakan Rusya ve Romanya oldu. İkinci gruplara sadece bir puan taşımış oldular.
Belgrad'da günün menüsü çok güzel. 17.10'da Çek Cumhuriyeti ve Danimarka kazanıp yola devam edebilmek için karşı karşıya gelecekler, sonra 19.10'da liderlikte kalacak takımı öğrenmek için Norveç-Fransa maçını izleyeceğiz ve kapanışı da ev sahibi, İsveç'le yapacak. Maçların tamamı ücretsiz olarak http://www.youtube.com/user/ehfeuro adresinden izlenebiliyor. Ayrıca her gece yarısı Eurosport 2 ekranlarındaki EHF Avrupa Şampiyonası Özel programını da unutmayın.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam