Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Kadınlar Avrupa Şampiyonası - Karadağ Sırbistan'ı mağlup etti

Eurosport
TarafındanEurosport

Güncellendi 15/12/2012 - 22:56 GMT+2

Avrupa Kadınlar Hentbol Şampiyonası yarı finalinde Karadağ, Sırbistan'ı 27-26 mağlup etti ve finalde Londra 2012 finalinde yenildiği Norveç'in rakibi oldu.

karadağ avrupa hentbol şampiyonası

Görsel kaynağı: Reuters

Birbirinden kopalı henüz çok olmamış iki ülkenin karşı karşıya geldiği maçta turnuvanın ev sahibi olan ve ilk kez Avrupa Şampiyonası’nda yarı final gören Sırbistan, Londra 2012 finalisti Karadağ ile mücadele etti.
Ev sahibi olmasının avantajını kullanan Sırbistan, maça oldukça istekli başlarken, Karadağ devrenin ortalarında gücünü ortaya koydu. Ancak seyircisinin gücünyle toparlanan Sırplar, 10-6 geriye düştüğü maçta 14-11’lik üstünlüğü yakaladı. İlk yarı 14-13 Sırbistan üstünlüğüyle sonuçlandı.
Büyük bir çekişmeye sahne olan ikinci yarıda Karadağ, devrenin başında öne geçmeyi başarsa da farkı bir türlü açamadı ve son bir dakikaya 27-26’lık skorla girildi. Sırbistan, maçın bitimine 15 saniye kala yedi golle oynayan Birjana Filipovic’in şutunda golü bulmayı başaramadı ve mücadele 27-26 Karadağ üstünlüğüyle noktalandı.
Karadağ, yarın final maçında Norveç’le karşılaşacak ve Londra 2012’nin rövanşını almaya çalışacak. Sırbistan ise üçüncülük maçında Macaristan’la karşı karşıya gelecek.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam