Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Grupların ardından

Eurosport
TarafındanEurosport

Yayınlandı 10/12/2011 - 14:53 GMT+2

2011 Dünya Kadınlar Hentbol Şampiyonası'nda grup maçlarını geride kaldı. Eurosport Türkiye spikeri Ozan Can Sülüm, grup maçlarını değerlendirdi.

Sweden's Elin Karlsson (R) fights for the ball against Russia's Ekaterina Davydenko (L) during the women's GF World Cup handball match in Aarhus, Denmark

Görsel kaynağı: Reuters

2011 Dünya Kadınlar Hentbol Şampiyonası'nda grup maçlarını geride bıraktık. Atmosfer açısından çok bir şey vaadetmese de, oynanan oyunla keyif verdi turnuva şu ana kadar. Gelin Brezilya'nın ev sahipliği yapığı turnuvada gruplarda ne olduğuna yakından bakalım.
Ölüm grubunda heyacan
A Grubu'nda her şey çok olağandışı başladı. Turnuvanın ölüm grubu olduğu zaten kuralar sonrasında gayet açık ve net olan grubun ilk maçlarında önce İzlanda favori olmasa da plase takımlardan olan Karadağ'ı yendi, ardından Almanya şampiyonluk adaylarından Norveç'i geçti 3 farkla. Sonrasında tabii ki ilk maç şoklarını bir kenara bıraktık ve çoğu maçta kağıt üzerindeki favoriler istediklerini aldılar, ta ki dördüncü ve beşince maçlara kadar... O noktaya kadar gayet iyi giden Almanya önce İzlanda'ya 6 farkla, ardından da son maçta Angola'ya 3 farkla yenildi ve grup liderini yenmesine karşın grupta beşinci olarak elendi. Sadece bu grubun değil, turnuvanın da en büyük sürprizi bu durum şimdiye kadar. Gruptan çıkanlar sırasıyla Norveç, Angola, Karadağ ve İzlanda olurken, Almanya ve Çin turnuvaya veda etti. Bu arada ufak bir not, Almanya Dünya Şampiyonaları tarihinde ilk kez grup aşamasını geçemedi.
Beklendiği gibi geçti
B Grubu'nda büyük bir sürpriz yok. Rusya grubun favorisiydi ve beşte beş yaparak liderliği aldı. Özellikle Güney Kore'ye 15 fark atmaları, İspanya'yı rahat geçmeleri ve hücumdaki harika performanslarıyla şu anda sanıyorum en büyük şampiyonluk adayı konumuna yükseldiler grup aşaması sonrasında. İlk üçün zaten bellli olduğu, dördüncü sırayı alacak takımın merak edildiği bir gruptu B Grubu. "Kazakistan mı, yoksa milli takımımızı Play-Off'ta geçerek turnuvaya kalan genç Hollanda mı?" sorusunun cevabıysa Hollanda oldu. Özellikle 19 yaşındaki, son 19 Yaş Altı Avrupa Kadınlar Hentbol Şampiyonası'nı gol kralı olarak tamamlayan Oldenburglu Lois Abbingh'in harika performansıyla gruptan çıkmayı başardılar. Kazakistan ve Avustralya bu grubun elenenleri oldular.
Ev sahibi çok ama çok rahat
C Grubu ise ev sahibinin grubuydu. Brezilya'nın kendi evinde neler yapabileceği merak ediliyordu açıkçası. Gruptan çıkmaları kimseyi şaşırtmadı da, beşte beşle liderliği almaları, Fransa'yı 4, Romanya'yı 6 farkla yenmiş olmaları, çok iyi hücum etmeleri beklenenin dışındaydı. Yine kura sonrasında gruptan çıkması beklenen üç takım vardı ve o üç takım, Brezilya, Fransa ve Romanya, gruptan ilk üçte çıktılar. Dördüncü sıra için kapışan Tunus ve Japonya ikilisinin galibi ise müthiş bir maç sonrasında Tunus'u 32-31 geçen Japonya oldu. Küba ise beklendiği gibi, grup sonunculuğundan kurtulamadı.
Angola "devam" dedi
D Grubu Danimarka-İsveç kapışmasına sahne oldu. Aslında kuralar sonrasında en kolay grup olduğu açıktı. Hentbol topu görse "Yalnız bununla futbol oynanmaz, küçük bu" diyecek Uruguaylı ve Arjantinli ablalarımızın eleneceği açıktı. Angola sonrasında D Grubu'nu dördüncü olarak bitiren Fildişi Sahilleri, Kara Kıta'nın diğer temsilcisi oldu ikinci turda. İlk kez Dünya Şampiyonası'nda gruptan çıktıklarını da belirtmek lazım. Grubun en önemli noktası ise turnuva öncesindeki en ciddi hazırlık turnuvası olan Mobelringen Kupası'nda iyi performans göstererek buraya gelen İsveç'in Hırvatistan'a ikinciliği kaptırmasıydı.
İkinci tur eşleşmeleri şöyle oluştu:
Rusya-İzlanda
İsveç-Fransa
Güney Kore-Angola
Danimarka-Japonya
Romanya-Hırvatistan
Norveç-Hollanda
Karadağ-İspanya
Brezilya-Fildişi
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam