Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Rus sporcu, Kış Olimpiyatları davetini geri çevirdi

Eurosport Türkiye

Yayınlandı 30/01/2018 - 14:35 GMT+3

Olga Graf, IOC'nin takım arkadaşları hakkında verdiği men kararını protesto ederek PyeonChang'a gitmeme kararı aldı.

Verzichtet auf einen Olympia-Start: Olga Graf

Görsel kaynağı: SID

Rusya'nın devlet destekli doping programı yürüttüğü gerekçesiyle takım olarak men cezası aldığı 2018 Kış Olimpiyatları'na "tarafsız bayrak altında" katılmasına izin verilen Olga Graf, Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) tarafından kendisine sunulan bu daveti reddettiğini açıkladı.
Kararını sosyal medyadan duyuran 34 yaşındaki sürat patenci, Kış Olimpiyatları'na katılım izni alan 169 Rus sporcu arasında bulunduğunu hatırlatarak, "IOC'nin beni temiz sporcu olarak tanımasından ötürü çok memnunum. Ancak benim gibi temiz olduklarından hiçbir şüphe duymadığım takım arkadaşlarıma davet gelmemesinin hayal kırıklığını yaşıyorum. Bu şartlarda madalya kazanma ihtimalimiz ortadan kalktı." ifadelerini kullandı. IOC'nin son kararıyla birlikte Rusya'nın kadınlar takip takımında yer alan dört sporcudan ikisine, Kış Olimpiyatları'nda yarışma hakkı tanınmamıştı.
Graf ayrıca ülkesine verilen men cezası kararını da eleştirerek, günümüzde sporun kirli siyasal ilişkilere malzeme edildiğini öne sürdü.
Olga Graf, 2014 Sochi Kış Olimpiyatları'nda kadınlar 3000 metre ve takım takip sürat pateni yarışlarında bronz madalyanın sahibi olmuştu.
2018 Kış Olimpiyatları, 9-25 Şubat tarihleri arasında Güney Kore'nin PyeonChang kentinde düzenlenecek.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam