Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

artistik jimnastik, japony

Eurosport
TarafındanEurosport

Yayınlandı 30/07/2012 - 22:29 GMT+3

Artistik jimnastik takım yarışında favori Çin altın madalyaya uzanırken; mücadelenin sonunda Japonya’nın itirazı sıralamayı değiştirdi. Normalde yarışı 4. tamamlayan Japonya, Kohei Uchimura’nın itirazıyla gümüş madalyayı elde etti.

Kohei Uchimura

Görsel kaynağı: Reuters

2008 Beijing’de de altın madalyayı kazanan Çin, 275.997 puanla beklenildiği gibi takım yarışını ilk sırada tamamladı. Daha önce sadece 1912 Stockholm takım yarışında bronz madalya alabilen Büyük Britanya, büyük bir başarıya imza atarak 271.711 ile ikinciliği aldı. Ukrayna 271.526 ile bronzda gözükürken, Japonya ise dördüncülükte sıralandı.
Bu dakikadan sonra, Japon takımından Kohei Uchimura yarış sonucuna itiraz etti. İtirazın ardından hakemler Japonya lehine karar verirken, Çin’in altın madalyası dışında ilk dört sıralaması tamamen değişti.
Puanı 271.952’ye yükseltilen Japonya, gümüş madalyanın yeni sahibi olurken; Büyük Britanya seyircilerin hakemlere tepkileri arasında bronz madalyaya düştü. İtiraz öncesinde üçüncü sırada yer alan Ukrayna ise podyum dışında kaldı.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam