Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Raw Air 2019'da son gün draması

Eurosport Türkiye

Güncellendi 21/03/2019 - 12:50 GMT+3

Kayakla atlama sezonunda Planica'daki son durak öncesi Raw Air'da yaşananları hatırlayalım.

Junshiro Kobayashi from Japan competes in the men's individual event at the FIS World Cup Ski Jumping in Vikersund on March 17, 2019.

Görsel kaynağı: Getty Images

Kayakla atlama sezonunda Planica ile kapanışı yapmadan önce sporcuların hayatta kalma mücadelesi niteliğindeki Raw Air Turnuvası'nı bitirdik. Son gün son atlayışla belli olan turnuvada Ryoyu Kobayashi şampiyon olurken, onu Stefan Kraft ve Robert Johansson takip etti.
Oslo
Holmenkollen’de başladığımız şampiyonada ilk günkü elemeleri, sürpriz bir şekilde ev sahibi ülkeden Robert Johansson kazandı. Norveçlilerin son umudu olan bu turnuvaya Johansson’un lider başlaması çok önemliydi.
Fakat ikinci yarışımız olan takım yarışına rüzgâr damgasını vurdu. Marinus Lindvik’in kişisel hatasından kaynaklanan düşüşün ardından, Stephan Leyhe’nin yüzüstü düşüşü herkesi korkuttu. Herkes ikinci turun yapılmaması yönünde hemfikirdi. Kamil Stoch yaptığı atlayışla, Raw Air mücadelesinde yer almayacağını gösterdi. Bu yarıştan kârlı çıkan, 144 metrelik atlayışıyla kırılması zor bir tepe rekoruna giden Robert Johansson oldu. İkinci turun iptal edilmesiyle birlikte yarış sayısı 15’e indi.
Oslo’daki son günümüzde yine Robert Johansson hakimiyeti vardı. Norveçli 262.0 puanla zirvedeki yerini güçlendirirken, Ryoyu Kobayashi'nin 2019 Dünya Kupası genel klasmanındaki şampiyonluğu kesinleşmişti.
Ski Jumping : Johansson 2nd Jump
Lillehammer
Lillehammer’de yapılan prologa Kobayashi kardeşler ilk iki sırayı kapatarak damga vurdu. Ryoyu Kobayashi ve Stefan Kraft yaptıkları atlayışlarla Robert Johansson ile aralarındaki farkı kapatmayı başardılar. Norveç cephesi için akıllarda “Yine mi olmayacak?” soruları dolanmaya başlamışken, bir sonraki gün Kobayashi’nin kazanıp Kraft’ın üçüncü olduğu yarışı Johansson'un 10. sırada tamamlaması endişeleri arttırdı.
Trondheim
Prologda ikinci sırayı alan Kobayashi’ye 11.4 puan fark atan Stefan Kraft, Raw Air lideriğini Johansson’dan almış oldu. Johansson yavaş yavaşa aradan çekilmeye başlamış, zirve yarışı Kraft ve Kobayashi arasında dönmeye başlamıştı. Yarışta Kraft’a 17.9 puan fark atan Kobayashi, Vikersund öncesinde puan durumunu fazlasıyla azaltmıştı.
Vikersund
Ozan Can Sülüm lanetinden midir bilinmez, bu sene rekor kıracak kişilere rüzgâr hiç izin vermedi. Rekor için son umudumuz olarak Planica’yı bekleyeduralım, biz Vikersund yazısını yazmaya devam edelim.
Kayakla uçma denildiğinde aklımıza gelen ilk ülkelerden Slovenya, Vikersund’da adeta şov yaptı.
Prologda kayakla uçma performansından hep korkutuğumuz Ryoyu Kobayashi klasını konuşturdu ve Stefan Kraft’ın önünde proloğu almayı başardı.
Domen Prevc bei der Raw-Air-Serie
Takım yarışına geldiğimizde “Bu sefer rekoru kırar mı?” diyebileceğimiz her sporcuda rüzgar yönü değişti. Buna rağmen özellikle Domen Prevc’un muazzam performansıyla Sloven ekibi, Almanya’nın önünde yarışı kazanmayı başardı. Bu sırada Ryoyu Kobayashi, Stefan Kraft karşısında puan farkını eritmeye devam ediyordu.
Son gün yine arkadan esen rüzgârda Domen Prevc ilk turda yaptığı muazzam atlayışıyla hak ettiği zaferi almayı başardı. Son yarışta Kobayashi'nin 11.4 puan gerisinde kalan Stefan Kraft ise Raw Air zaferini rakibine hediye etmiş oldu.
Böylece Raw Air klasmanında Ryoyu Kobayashi ilk sırayı alıp 60.000 euronun sahibi olurken, ikinci sıradaki Stefan Kraft 30.000 euro, üçüncülük koltuğundaki Robert Johansson ise 10.000 euroluk para ödülü elde ettiler.
Kayakla atlamada sezonun son yarışı Slovenya'nın Planica bölgesinde düzenlenecek. 21-24 Mart tarihleri arasında gerçekleşecek müsabakalar Eurosport'tan naklen yayınlanacak.
Hazırlayan: Melis ÖZTEK
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam