Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Kayaklı koşu start alıyor

Eurosport
TarafındanEurosport

Güncellendi 20/11/2010 - 09:11 GMT+2

FIS Kayaklı Koşu Dünya Kupası'nın ilk ayağı bugün ve yarın İsveç’in kuzeyinde bulunan Gällivare’de yapılacak. Müsabakalar Eurosport ekranlarından canlı olarak yayınlanacak.

kayaklı koşu Gallivare

Görsel kaynağı: Reuters

18 bin insanın ikamet ettiği, Kuzey Kutup Dairesi’nin 70 km kuzeyinde bulunan kent, Kayaklı Koşu Dünya Kupası’na beşinci kez evsahipliği yapacak.
Pist amiri Kjell Nordmark, “Bölgeye Ekim ayından itibaren kar yağmaya başladı ve şu anda pist üzerinde 40 cm kar var. Hava sıcaklığı yarış haftasında biraz daha düşecek. Dünya Kupası burada çok olumlu geçecek gibi görünüyor” dedi.
Toplam 26 ülkeden yarışmacıların katılacağı müsabakalar, kadınlar 10 km ve erkekler 15 km serbest stil ve takım yarışları olmak üzere iki ayrı mücadeleden oluşacak.
Yarıştan önce FIS Yarış Direktörü Jürg Capol çeşitli açıklamalarda bulundu. Yeni sponsorlarla daha da güçleneceğini umduğu kayaklı koşuları tüm dünyaya tanıtmak niyetinde olduklarını vurgulayan Capol, " Pierre Mignerey'in yarış direktörü asistanı olması gerçekten çok güzel bir durum. Kendisi takımların ve bu spordaki temel sorunlar üzerine yoğunlaşabiliyor" dedi.
Konuşmasını sürdüren Jürg Capol, "Bu sene hiç olmadığı kadar farklı ulustan yarışçı katılıyor. Bu da sezonun harika geçeceğinin işaretçisi. Yarıştan sonra Kuusamo'da "Ruka Triple" isimli bir mini turumuz olacak. Bu turun keyifli geçeceğini umuyorum" derken, " Kristal kürenin en büyük adayları kim olur" sorusuna ise, "Gerçekten çok zor bir soru. Geçen sene kazanan Petter Northug ve Justyna Kowalczyk ve onları zorlayacak üç-dört isim olabilir" şeklinde yanıt verdi.
Yarışları Eurosport'tan canlı olarak izledmek mümkün.
Bugün
11.45 Kadınlar 10km Serbest Stil
13.30 Erkekler 15km Serbest Stil
Yarın
11.45 Kadınlar 4x5 km Takım Yarışları
13.30 Erkekler 4x10 km Takım Yarışları
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam