Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Oberhof’da Lider Teichmann

Eurosport
TarafındanEurosport

Güncellendi 31/12/2011 - 13:05 GMT+2

Tour de Ski’nin ilk durağı olan Oberhof’ta koşulan iki etap sonunda genel klasmanda lider Alman Alex Teichmann oldu.

axel teichmann

Görsel kaynağı: Eurosport

İlk gün koşulan prologda Norveçli Petter Northug zirveyi geçen yıl olduğu gibi kimseye bırakmadı. Erkeklerde 4 kilometre serbest stil olarak geçilen etapta ikinci İsviçreli Dario Cologna olurken Fransız Maurice Manificat da podyumu tamamlayan isimdi. Podyumda yer alan bu üçlü, genel klasmanı ilerleyen etaplarla birlikte etkileyebilecek 15,10 ve 5 saniyelik bonusları da kazandı.
Oberhof’da koşulan Tour de Ski’nin 2. etabı olan 15 kilometre klasik stil takip yarışı ise son dönüşteki kaza ile başka bir hâl aldı. Yarış beklendiği gibi Northug ve Cologna’nın kontrolü altında başladı. Diğer sporcular onları takip ederek beş tur attı. Son tırmanışta Dario Cologna ile Matti Heikkinen atak yaptı. Ön tarafa gelen bu ikilinin düşmesi onları takip eden bazı isimleri de zor durumda bırakırken, Alman Alex Teichmann kazadan sıyrıldı. Petter Northug da Heikkinen’in yanından geçmeyi başarsa da son düzlükte Teichmann güçlü olan taraftı ve 2. etabı kazanan isim oldu. Petter Northug 2.3 saniye gerisinde ikinci olurken, kazaya karışan Dario Cologna ise 4.3 saniye daha yavaş kaldı ve podyumu tamamladı.
Gün sonunda genel klasman liderinin giydiği kırmızı mayo Northug’dan Teichmann’a geçerken, Northug sprint liderliğini korudu.
Tour de Ski, erkeklerde bugün Oberstdorf’da koşulacak 3. etap olan sprint yarışı ile devam edecek.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam