Oberhof’un Kraliçesi

Eurosport
TarafındanEurosport

Yayınlandı 31/12/2011 - 13:56 GMT+2

Kayaklı koşunun en prestijli turnuvası Tour de Ski’nin ilk ayağı olan Oberhof’da Polonyalı Justyna Kowalczyk iki yarışta da podyumun zirvesinde yer aldı.

Justyna Kowalczyk

Görsel kaynağı: AFP

2011 – 2012 Tour de Ski Oberhof’da koşulan prolog ile başladı. Kadınlarda serbest stil 3.1 kilometre bireysel startın verildiği prolog etabında Polonyalı Justyna Kowalczyk, Marit Björgen’i saniyenin 10’da 4’ü gibi bir farkla geride bıraktı. Çok iyi geçirmediği Dünya Kupası’na karşın Tour de Ski’ye son iki turnuvada olduğu gibi iyi başlayan Kowalczyk, Tour de Ski’yi üçüncü kez üst üste kazanmak istediğini gösterdi. Prolog yarışında podyumu sürpriz bir isim tamamladı. İsveçli genç Hanna Brodin podyumun üçüncü basamağında kendisine yer buldu. Prolog sonunda Kowalczyk 15, Björgen 10 ve Brodin 2. etap için bonus saniyeler kazandı.
2. etap klasik stil 10 kilometre takip yarışı olarak koşuldu. Oberhof’taki yarışların sonuncusu olan takip yarışında Justyna Kowalczyk, Marit Björgen, Therese Johaug ve Aino-Kaisa Saarinen diğer isimlerle aralarındaki fark açmayı başardı. Tırmanışta ne kadar etkili olduğunu bir kez daha gösteren Johaug diğer isimlerle arasındaki farkı açsa da Kowalczyk son bölümde farkı kapattı. Johaug’dan 0.2 saniye iyi derece ile finiş gören Kowalczyk bir kez daha podyumda en üst basamaktaki yerini aldı. Bjorgen ise 7.1 saniye gerisiden geldi ve podyumu tamamladı. Kowalczyk bir kez daha 15 saniyelik bonus alırken, Johaug 10 saniye ve Björgen de 5 saniye bonus alan isimler oldu.
Tour de Ski genel klasmanında ise Justyna Kowalczyk 31:49.4’lük derecesiyle liderliğini sürdürürken, 5.2 saniye gerisinde olan Therese Johaug ikinci ve 17.1 saniye daha gerisindeki Marit Björgen üçüncü sırada.
Tour de Ski, bugün Oberstdorf’da koşulacak klasik stil sprint yarışı ile devam edecek.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam