Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Cologna'nın zaferi

Eurosport
TarafındanEurosport

Yayınlandı 06/01/2011 - 18:54 GMT+2

Tour De Ski'nin Cortina-Toblach arasında koşulan 35 kilometrelik altıncı etabını genel klasmanda lider durumda bulunan Dario Cologna kazanırken Marcus Hellner ikinci, eski Olimpiyat şampiyonu Peter Nortthug ise üçüncü oldu. Kadınlarda ise Justina Kowalczyk zafere ulaştı ve liderliğini sürdürdü.

dario cologna

Görsel kaynağı: Eurosport

Etabı 1:20:06.09'lik derecesiyle birinci bitiren Cologna, genel klasmanda en yakın rakibi Hellner'le arasındaki farkı 1 dakika 11 saniyeye çıkardı. Etap sonrası açıklamalarda bulunan Cologna, "Uzun süre boyunca tek başına gitmek epey zorladı. Başlangıçtan itibaren oldukça iyi bir tempom vardı ancak son bölümlerde çok yoruldum. Yine de kalan etaplar öncesi, kazandığım ve süremi geliştirdiğim için çok mutluyum" dedi.
Bu zaferle birlikte, Dario Cologna kariyerindeki beşinci etap galibiyetine ulaşmış oldu.
Kowalczyk rakip tanımıyor
Kadınlarda Toblach'da koşulan 15 kilometrelik takip etabını bu sezonun formda ismi Justina Kowalczyk, Arianna Follis'in 22.2 saniye önünde birinci bitirirken Marianna Longa üçüncü oldu. Favori isimlerden Charlotte Kalla dördüncü, Petra Majdic ise beşinci oldu.
Kowalczyk, bu sonuçla birlikte genel klasmanda liderliğini sürdürürken Follis 27.2, Longa ise 36.2 saniye farkla onu takip ediyor.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam