Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Play-offlar belli oldu

Eurosport
TarafındanEurosport

Yayınlandı 09/12/2011 - 01:16 GMT+2

Moskova’da devam eden Avrupa Körling Şampiyonası’nda grup mücadelelerinin tamamlanmasının ardından play-off'a yükselen ve Dünya Şampiyonası’na katılma bileti kazanan takımlar belli oldu.

2011 CURLING David Murdoch Scotland skip

Görsel kaynağı: AFP

Kadınlarda grup mücadelerinin ilk gününde İtalya şampiyonaya İsviçre’yi yenerek hızlı başlarken, şampiyonanın ilk sürprizine ev sahibi Rusya’yı 12-10 ile geçen Çek Cumhuriyeti imza attı. İlk eşleşmelerde İsveç’e 9-6 kaybeden Danimarka, İskoçya’yı ikinci eşleşmelerde 12-2 ile geçerken üçüncü maçlarda da İsveç’e kaybeden İskoçya, Rusya’nın Almanya’yı 8-3 yenmesinin ardından play-off şansını zora soktu.
Beşinci eşleşmelerde play-offlara gitmeyi hedefleyen iki takımın mücadelesinde İskoçya’nın Almanya’yı 7-5 ile geçmesi özellikle grubun üçüncülük ve dördüncülük için mücadele eden takımlarını daha da ümitlendirdi. Almanya son devresine 6-5 önde girdiği maçta son devrede İsveç’in 4 puan almasına engel olamadı ve şansını zora soktu. Aynı seansta Rusya, play-offa gitme yolunda ilerleyen Danimarka karşısında 11. devreye gidilen maçı 8-7 kazandı. İskoçya’ya kaybetmesinin ardından dördüncülük için Danimarka’ya kaybeden Almanya ile karşılaşan Rusya, tie-break maçında Almanya’yı 6-5 ile geçti ve play-offa giden dördüncü takım olmayı başardı.
Grup maçlarında hiç kaybetmeyen İsveç’in yanı sıra sadece İsveç’e kaybeden Danimarka play-offa gitmeyi daha erken garantilerken, Danimarka’ya şok bir mağlubiyetle 12-2 kaybeden İskoçya bu maçın ardından sadece İsveç’e kaybetti ve play-offlardaki üçüncü takım olmayı başardı.
Sayfa playoff sisteminin uygulandığı şampiyonada İsveç-Danimarka ve İskoçya-Rusya maçları oynanacak. İsveç-Danimarka maçının galibi direkt finale yükselirken, kaybeden ekip İskoçya-Rusya maçının galibiyle yarı final karşılaşmasına çıkacak.
Erkeklerde işler karışık
İlk seansta Almanya’nın İsveç’i 7-5 geçmesi erkeklerde nasıl bir şampiyonanın bizi beklediğinin sinyallerini verirken İskoçya’yı da 10-6 ile geçmeyi bildi Almanya. İskoçya Çek Cumhuriyeti’ne kaybettikten sonra Danimarka’ya yenilirken Almanya’da üst üste iki mağlubiyet aldı. Çek Cumhuriyeti aldığı galibiyetlerle hem dikkatli üzerine çekerken grupta da üst sıraları zorlamaya başladı. İsveç’in aldığı mağlubiyetler şaşırtırken zorlandığı gözlerden kaçmayan İskoçya’nın Fransa’ya da kaybetmesi şampiyonanın en büyük sürprizlerindendi.
Almanya’nın yanı sıra Çek Cumhuriyeti ve Danimarka’nın çok iyi maçlar çıkarttığı turnuvada, İsveç’in grup eşleşmelerinde 3 mağlubiyet alması ve İskoçya’nın hâlâ takım olarak tam hazır olmaması gözlerden kaçmadı.
İsveç, Norveç ve Danimarka 6 galibiyet 3 mağlubiyet ile playoffa yükselmeyi başaran üç takım olurken, 5 galibiyet ve 4 mağlubiyet ile grupta sıralanan İsviçre, Çek Cumhuriyeti, Almanya ve İskoçya tiebreak eşleşmeleri ile playoff’un dördüncü takımı olmak için mücadele etti.
Gruptaki kötü performansına karşın tiebreak eşleşmesinin ilk turunda İsviçre’yi 8-2 ile geçen İskoçya ve Almanya’yı 7-4 ile keyifli geçen mücadele sonunda geride bırakan Çek Cumhuriyeti dördüncü takım olmak için eşleşti. Tiebreak’in ikinci turunda karşılaşan Çek Cumhuriyeti ve İskoçya maçı yedinci devre sonunda 4-4 iken son üç devrede aldığı 2 puana karşın 1 puan kaybeden Çek Cumhuriyeti playoffun dördüncü takımı oldu.
Playoff eşleşmeleri sayfa playoff sistemiyle birlikte İsveç – Norveç ve Danimarka – Çek Cumhuriyeti maçları ile oluştu. İsveç – Norveç maçının galibi direkt finale çıkacak, kaybeden ise Danimarka – Çek Cumhuriyeti maçını galibiyle finale çıkmak için yarı final mücadelesi verecek.
Şampiyonayı Eurosport International ve Eurosport 2 ekranlarından takip edebilirsiniz.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam