Dünya Kadınlar Curling Şampiyonası iptal edildi

19-28 Mart arasında İsviçre’de yapılması planlanan Dünya Kadınlar Curling Şampiyonası Covid-19 salgını nedeniyle iptal edildi.

Curling | Lausanne 2020 | ESP Player Feature (OIS/IOC)

Görsel kaynağı: Getty Images

19-28 Mart arasında İsviçre’de yapılması planlanan Dünya Kadınlar Curling Şampiyonası Covid-19 salgını nedeniyle iptal edildi.
Dünya CurlingFederasyonu, Schaffhausen’de virüsten korunaklı bir etkinlik sunmak için yoğun çaba gösterdiklerini belirtmişti.
Ancak yerel sağlık otoriteleri, virüsün mutasyon geçirmesi ve farklı varyantlarının ortaya çıkmasından dolayı bu etkinliği desteklemediklerini açıkladı.
Geçen yılki şampiyonana da iptal edilmişti. Dünya Curling Federasyonu, olimpiyat elemeleri için tüm seçenekleri değerlendirecek.
Yönetim kurulunun açıklamalarına göre buz üstündeki rekabetin yapılması için ellerinden geleni yapacaklar.
Dünya Curling Federasyonu Başkanı Kate Caithness şunları söyledi: “Personellerimiz ve yerel organizatörler, sporcularımızı, personellerini ve gönüllü çalışanların güvenliğini sağlamak için yorulmadan çalıştı.”
“Dünya Şampiyonluğu için çok çalışan sporcularımıza bu şansı ikinci kez tanıyamadığımız için çok büyük hayal kırıklığı yaşıyoruz.”
Dünya Erkekler Curling Şampiyonası 2-11 Nisan arasında Kanada’nın Calgary şehrinde yapılacak.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam