Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Britanya olimpiyat

Eurosport
TarafındanEurosport

Güncellendi 04/08/2012 - 15:49 GMT+3

Britanya erkekler dört tek ve kadınlar hafif kiloda altın madalyaya ulaşarak duble sevinç yaşarken, erkekler hafif kiloda Danimarka, kadınlar tekte ise Çek Miroslava Knapkova altın madalyanın sahibi oldu.

Great Britain's Pete Reed, Andrew Triggs Hodge, Alex Gregory and Tom James pose on the podium after receiving their gold medal

Görsel kaynağı: AFP

Etan Dorney Gölü’nde 30,000 seyircinin izlediği yarışlarda, Britanya erkekler dört tekte ezeli rakibi Avustralya karşısında zafere ulaşırken, Olimpiyatlarda dört kez üst üste altın madalya kazanarak tarihi bir başarıya imza attı. Daha önce bunu 1908 ve 1932 arasında yine Britanya, 1968 ile 1980 arasında ise Doğu Almanya takımları başarmıştı. Pete Reed, Tom James and Andrew Triggs Hodge Pekin 2008’de Avustralya takımını finalde geçen ekibin üyeleriydiler. Takımın yeni üyesi Alex Gregory ile bir kez daha Olimpiyat zaferine ulaşmış oldular. Avustralya bir kez daha gümüş madalyaya razı olurken, bronz madalya Amerika’ya gitti.
Günün ikinci finalinde, hafif kilo kadınlarda Britanya Katherine Copeland ve Sophie Hosking ikilisi ile iddiali Çin ve Yunan takımlarını geride bırakarak kürekte günün ikinci altın madalyasına ulaştı. Çin gümüş madalyaya uzanırken, Yunanistan bronz madalyada kaldı. Bugün kürekte üçte üç yapmayı hayal eden Britanya’nın keyfini erkekler hafif kilo finalinde Danimarka kaçırdı. Mads Rasmussen, Rasmus Quist ikilisi yarışın sonlarında yaptığı müthiş atakla Britanya’yı geçerek altın madalyaya ulaştı. Yeni Zelanda ise bronz madalyayı elde etti.
Kürekte günün son finalinde kadınlar teklerde Çek Miroslava Knapkova gövde gösterisi yaparak altın madalyayı kazanırken, Danimarkalı Fie Udby Erichsen aldığı gümüşle, ülkesine günün ikinci madalyasını getirdi, Avustralyalı Kim Crow ise bronz madalya aldı.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam