Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Stoner evinde şampiyon!

Eurosport
TarafındanEurosport

Güncellendi 16/10/2011 - 12:45 GMT+3

Moto GP'de Avustralya Grand Prix'sini ilk sırada bitiren Casey Stoner, iki yarış kala dünya şampiyonluğunu ilân etti.

2011 MotoGP Casey Stoner

Görsel kaynağı: AFP

Avustralya'da kendi seyircisi önünde gülen Stoner, bu sezonki dokuzuncu zaferine ulaştı. Honda pilotu, 26. doğum gününde şampiyonluğa ulaşarak çok anlamlı bir başarının altına imza attı.

Tüm antrenman seanslarını önde bitiren Stoner, sıralama turları sonucunda bu yılki 11. pol pozisyonuna ulaşmıştı. Avustralyalı pilotun genel klasmandaki en büyük rakibi Jorge Lorenzo ise sabah saatlerinde yaptığı antrenman sırasında sakatlanarak yarışa katılamadı. Son şampiyon Lorenzo'nun eksikliği, pilotlar klasmanında önde giden Stoner'ın ekmeğine yağ sürdü. Şampiyonluğunu ilân etmesi için yarışı ilk altı sırada bitirmesi yeterli olan Avustralyalı pilot, bununla da yetinmeyerek ipi en önde göğüsleyen isim oldu.

2011 sezonuna açılış yarışı olan Katar GP'sini kazanarak başlayan Stoner, tam dokuz yarıştan birincilikle ayrıldı. İspanya GP'si dışında tüm yarışlarda podyum gören Avustralyalı pilot, 325 puana ulaşarak bitime iki yarış kala şampiyonluğunu garanti altına aldı. Pilotlar klasmanında ikinci durumda bulunan Jorge Lorenzo'nun 260, üçüncü sırada olan Andrea Dovizioso'nun ise 212 puanı bulunuyor.

26 yaşındaki Casey Stoner, 2007'de Moto GP'deki ilk dünya şampiyonluğuna Ducati ile ulaşmıştı. Stoner, Moto GP tarihinde üç yıllık aradan sonra bir kez daha şampiyon olan ilk isim oldu. Kariyerindeki 32. GP zaferine ulaşan Stoner, tüm zamanlarda Valentino Rossi, Giacomo Agostini, Mick Doohan ve Mike Hailwood'nun ardından beşinci sıraya tırmandı.

Öte yandan Phillip Island'da Casey Stoner'ın arkasından Marco Simoncelli ikinci olurken, bir başka İtalyan Andrea Dovizioso üçüncülüğü elde etti.

AVUSTRALYA'DA NELER OLDU? SONUÇLAR İÇİN TIKLAYIN!
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam