Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Le Mans'da Honda zaferi

Eurosport
TarafındanEurosport

Yayınlandı 15/05/2011 - 18:30 GMT+3

Moto GP sezonunun dördüncü ayağı olan Le Mans pistinde zafer, Repsol Honda’dan Casey Stoner’in oldu. Andrea Dovizioso'nun ikinciliğiyle de Honda duble yapmış oldu.

2011 Casey Stoner

Görsel kaynağı: Reuters

Stoner, yarışa çok iyi bir başlangıç yapamayıp bir ara üçüncülüğe kadar düştü fakat iki buçuk tur sonra pistin en hızlı turunu atarak tekrar birinciliğe yükseldi. Avustralyalı sürücü bu zaferle sezonun ikinci galibiyetini elde etmiş oldu.
Stoner’in takım arkadaşı Andrea Dovizioso ise yarış boyunca gerilerde seyretmesine rağmen daha sonra hızlı bir yükseliş yaparak ikinci oldu ve Repsol Honda’nın duble yapmasını sağladı.
İtalyan sürücü Valentino Rossi de, yarışı üçüncü sırada bitrerek Ducati’siyle bu sezonun ilk zaferini elde etti.
Yarışın başlarında Stoner ile liderlik mücadelesi veren Dani Pedrosa, ilerleyen turlarda yavaş kalınca Marco Simoncelli ona yetişti ve İspanyol sürücüyü geçmeye çalıştı. Bu sırada Simoncelli viraj içerisinde yeterli yer bırakmadığı için Pedrosa kaza yaparak yarış dışı kaldı.
Bu kazanın ardından pitten geçme cezası alan Simoncelli önlerde götürdüğü yarışı beşinci sırada tamamlarken sabah geçirdiği kaza nedeniyle yedek motosikletle piste çıkan Jorge Lorenzo dördüncü oldu.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam