Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Kenan'a destek

Eurosport
TarafındanEurosport

Güncellendi 07/06/2011 - 13:22 GMT+3

Motosiklet Federasyonu Başkanı Bekir Yunus Uçar, Moto2 İspanya Grand Prix'inde İspanyol pilot Julian Simon'a çarptığı gerekçesiyle yarışma organizasyonu tarafından hakkında soruşturma başlatılan milli motosikletçi Kenan Sofuoğlu'nun arkasında olduklarını söyledi.

kenan sofuoğlu, julian simon

Görsel kaynağı: Reuters

Bekir Yunus Uçar, Barcelona yarışmasında Sofuoğlu'nun talihsiz bir kaza geçirdiğini belirterek, kazayla ilgili soruşturmanın kendilerini tereddütte bıraktığını söyledi.
Kenan'ın her yarışmada yaşanan kazalardan birisini yaşadığını ifade eden Uçar, “Eğer bize farklı uygulama yaparlarsa, gerekli girişimlerimizi yapacağız. Biz Kenan'ın arkasındayız. Her türlü desteği vereceğiz” dedi.
Milli motosikletçinin de geçen yıl Dünya Supersport Şampiyonası'nda benzer kazaya maruz kaldığını anımsatan Uçar, şöyle konuştu: “Geçen yıl Eugene Laverty, aynı şekilde Kenan'a çarptı. Kenan dünya şampiyonluğundan olabilirdi. Bu kazalar motosiklet sporunda pilotların başına gelebiliyor. Eğer Kenan'a çifte standart uygulanırsa, biz de gerekeni yaparız. Organizasyon şirketinin kendi sporcularını korumak için böyle bir karar vereceğini sanmıyorum. Profesyonel şirketin böyle amatör karar alacağını düşünmüyorum.”
Kenan Sofuoğlu, pazar günü koşulan Barcelona yarışmasında 15. turda 3. sıradayken önünde giden İspanyol pilot Julian Simon'a virajda arkadan çarparak kaza yapmış ve Simon'un ayağı kırılmıştı.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam