“2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları için belirlenen tarihlere uyacağız”

Eurosport Türkiye

Yayınlandı 18/03/2020 - 15:00 GMT+3

Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC), koronavirüs tedbirleri kapsamında bir toplantı yaptı. Toplantının ardından yapılan ilk açıklamaya göre Olimpiyat, planlanan tarihte düzenlenecek.

The logo for the Tokyo 2020 Olympic Games is seen in Tokyo on March

Görsel kaynağı: Getty Images

Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC), koronavirüsün Tokyo’da düzenlenecek olan 2020 Olimpiyat Oyunları’na etkisini konuşmak için toplandı. Komiteden yapılan ilk açıklamada şu ifadeler kullanıldı: “Bu aşamada sert kararlar almamıza gerek yok. 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları için belirlenen tarihlere uyacağız.”
Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Başkanı Uğur Erdener, “Komite, videokonferans aracılığıyla toplantı yaptı. Son planlamamıza göre Olimpiyat, 24 Temmuz’da Tokyo’da başlayacak. Şu anda herhangi bir iptal veya erteleme kararı alınmadı. Süreç her gün takip ediliyor. Bu iş için özel bir ekip kuruldu. Hem Dünya Sağlık Örgütü hem de Tokyo’daki yerel yönetim, ortak bir çalışma içerisinde.” derken Japonya Başbakanı Shinzo Abe’nin konuya dair yorumu şu şekilde oldu: “İnsanlığın yeni koronavirüse karşı koyabildiğini göstermek için Tokyo Olimpiyatları’nı ve Paralimpik Oyunları gerçekleştirmek istiyoruz. Bu konuda birçok ülkenin desteğini aldık.”
Tokyo 2020
24 Temmuz – 9 Ağustor tarihleri arasında düzenlenecek olan organizasyonla ilgili toplantılar devam edecek. Fransa Olimpiyat Komitesi Başkanı Denis Massegelia’ya göre, kriz Mayıs ayının ortalarına kadar devam ederse organizasyon hakkında iptal veya erteleme kararı çıkabilir: “Birkaç toplantımız daha olacak. Eğer yaz aylarına kadar bir çözüm bulunursa, umarım bulunur, oyunlar belirlenen tarihte başlayacak. Ama eğer Mayıs ayında bir çözüm bulunamazsa oyunların iptali veya ertelenmesi söz konusu olacaktır.”
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Benzer Konular
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam