Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

"Beni güldürdü"

Eurosport Türkiye

Yayınlandı 15/08/2021 - 20:04 GMT+3

2020 Tokyo Olimpiyatları'nda 100 metrede altın madalya kazanan İtalyan sprinter Lamont Marcell Jacobs, Britanyalı atlet CJ Ujah'ın anti doping kurallarını ihlal ettiği gerekçesiyle aldığı cezanın kendisini güldürdüğünü söyledi.

Tokyo 2020 | Momenti Jacobs

Görsel kaynağı: Eurosport

Geride bıraktığımız Tokyo Olimpiyatları için basında atletizmdeki sürprizlerden biri olarak gösterilen 100 metre şampiyonu Jacobs, meslektaşı CJ Ujah'ın aldığı süresiz doping cezası hakkında konuştu. 26 yaşındaki İtalyan sprinter bu duruma tebessüm ettiğini dile getirdi.
Başarısı nedeniyle hakkında kamuoyunda doping tartışmalarının yer aldığı Jacobs, Tuttosport'a Ujah'ın durumunun kendisini pek etkilemediğini ifade etti.
"Buraya gelmek için yaptığım fedakarlıkların ve düşüşlerin ne olduğunu biliyorum. Bunun yerine tamamen keyfini çıkarmak istiyorum. Ujah hakkında çıkan soruşturma için Britanya medyasının başkalarına saldırmadan önce kendisine bakmasının daha iyi olacağını söyleyebilirim. Beni güldürdü."
Kanında saptanan iki farklı yasaklı madde nedeniyle süresiz men cezası alan Ujah, 4x100 metre yarışında gümüş madalyanın sahibi olan Britanya takımında yer alıyordu. Eğer Ujah kanında rastlanan maddelerle alakalı uygun bir açıklama getiremezse, Büyük Britanya 4x100 takımı madalyasını kaybedebilir ve Ujah dört seneye kadar men cezası alabilir.
CJ Ujah has been suspended after testing positive for two banned substances
İtalya Olimpiyat Komitesi Başkanı Giovanni Malagò, aynı zamanda 4x100 metre yarışında altın madalya kazanma başarısı gösteren Jacobs hakkında yapılan suçlamaları "nahoş" olarak nitelendirmişti.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam