Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Krystsina Tsimanouskaya güvende

Eurosport Türkiye

Güncellendi 02/08/2021 - 15:30 GMT+3

Krystsina Tsimanouskaya, Tokyo Olimpiyat Oyunları sırasında antrenörleri hakkında alenen şikayet ettikten sonra Belaruslu yetkililer tarafından ele geçirilmeye çalışıldığını ifade etmişti.

Krystsina Tsimanouskaya is "safe and secure" at a Tokyo airport hotel

Görsel kaynağı: Getty Images

Belarus'un 24 yaşındaki genç sprinteri Krystsina Tsimanouskaya, Japonya'da devam eden Tokyo Olimpiyat Oyunları'nda hiç istemediği bir durum ile karşı karşıya kaldı.
Belaruslu antrenörleri şikayet eden ve organizasyon sırasında sorunlar yaşadığını ifade eden Tsimanouskaya, "Baskı altına alındım ve rızam olmadan beni ülkeme geri göndermeye çalışıyorlar." dedi.
2020 Tokyo Olimpiyatları'na katıldığı takım antrenörlerini eleştirmesi sonrası ülkesine gönderilmeye zorlanan Belaruslu sprinter Krystsina Tsimanouskaya'nın güvende olduğu bildirildi.
Krystsina Tsimanouskaya
Tokyo'da bulunan Polonya Büyükelçiği'nde bulunan ve Japon polisinden yardım istemeden önce geceyi hotelde geçiren Olimpik sporcunun iyi olduğu ifade edildi.
Konu ile ilgili açıklama yapan Uluslararası Olimpiyat Komitesi Sözcüsü Mark Adams, "IOC ve Tokyo 2020, gelecek günlerde atılacak sonraki adıma karar vermek üzere Japon otoriteleriyle iletişim kurmaya devam edecek." dedi.
Bu hafta Tokyo Olimpiyat Oyunları'nda kadınlar 200 metre ve 4x400 metre bayrak yarışında yarışacağı planlanan Tsimanouskaya, Instagramdan yapmış olduğu paylaşımda takım yetkilerini açık bir dille eleştirirken daha önce mücadele etmediği bu kulvarlarda yer alması için zorlandığını belirtti.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam