Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

"Yaşadıklarımı dünyada hiçbir şeye değişmem"

Eurosport Türkiye

Yayınlandı 21/08/2021 - 04:34 GMT+3

Simone Biles, Tokyo Olimpiyatları'nda yaşadığı sıkıntıların kimsenin başına gelmesini istemediğini dile getirirken yaşadığı süreci "dünyada başka hiçbir şeye değişmeyeceğini" itiraf etti.

Simone Biles - Olympia 2021 in Tokyo

Görsel kaynağı: Getty Images

24 yaşındaki ABD'li jimnastikçi Tokyo Olimpiyatları süresinde mental sağlığıyla alakalı problemleri nedeniyle birtakım müsabakalarda yer alamamış ve sporcuların mental sağlığının aynı fiziksel sağlık kadar önemli olduğuna dair açıklamalarda bulunmuştu.
Bazı izleyicilerden ve sporculardan eleştiri alan bu karar kamuoyunun büyük bir bölümü tarafından destek görmüştü. Biles, denge aleti finalinde yarışmaya katılmış ve bronz madalya kazanmıştı. Tarihin en yüksek profilli jimnastikçisi olarak gösterilen Biles, takım yarışmasında da gümüş madalya kazandı.
Associated Press'e konuşan genç atlet, Olimpiyatlar'da bir süredir devam eden problemlerin nöbetini yaşadığını anlattı.
"Daha önceki yıllarda muhtemelen baskıladığım şeylerin birikmesini yaşadığımı hissediyorum."
"Terapi görüyorum, düzenli olarak terapiye gidiyorum ve bu beni ele geçiren bir şeydi. Çünkü bedeniniz ve aklınız size bir zaman yeter artık diyor ve ne yazık ki bu o zaman yaşandı."
Simone Biles
Yaşanan tartışmaya, ortaya çıkan eleştirilere ve bütün yarışmalarda yer alamamasına rağmen Simone Biles'ın Olimpiyat Oyunları'na bakışı olumlu.
"Açıkçası bunu kimsenin yaşamasını istemem. Ancak yaşadıklarımı dünyada hiçbir şeye değişmem çünkü aynı zamanda iyi yaptım ve sporcuların zihinsel sağlıkları, iyilik durmları hakkında konuşmaları için bir başlangıç yaptım. Bir sporcu olarak kendinizi ilk sıraya koyabilirsin ve Naomi [Osaka]'nın bu bağlamda çok ilham verici olduğunu düşünüyorum."
Biles, yarışmalardan geri çekilmesine ve sorunlarıyla alakalı açıklamalara gelen pozitif tepkilerin çok anlamlı olduğunu belirtti.
"Tepkiler gerçekten inanılmazdı. Bu rahatlatıcıydı. Çok destekleyeci, sevgi dolu ki beklemediğim bir şeydi özellikle 2016'yla, o zaman elde ettiğim başarıyla bu Olimpiyatlar'daki başarımı kıyasladığınızda."
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam