Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Diplomatik boykotlara Birleşik Krallık, Kanada ve Avustralya da eklendi

Eurosport Türkiye

Yayınlandı 10/12/2021 - 11:21 GMT+3

Geçtiğimiz hafta ABD’nin Çin’in başkenti Pekin’de düzenlenecek 2022 Kış Olimpiyatları’na diplomatik boykot uygulayacağını açıklamasının ardından Birleşik Krallık, Kanada ve Avustralya da aynı kararı verdiğini açıkladı.

Beijing 2022

Görsel kaynağı: Getty Images

Birleşik Krallık ve Kanada, 2022 Pekin Olimpiyatları’na diplomatik boykot uygulayacağını açıkladı. Bu karara göre diplomatlar ve siyasiler Kış Olimpiyatları kapsamında düzenlenen etkinliklere katılmayacak. Pazartesi günü ABD de Çin’i boykot edeceğini açıklamıştı.
Çarşamba günü konuşan Birleşik Krallık Başbakanı Boris Johnson, insan hakları ihlalleri nedeniyle herhangi bir bakanın şubat ayındaki etkinliklerde yer almayacağını ifade etti. Öte yandan Çin cephesi insan hakları ihlallerine dair uluslararası kamuoyunda yer alan iddiları yalanladı.
Kanada, Amerika Birleşik Devletleri ve Avustralya da aynı gerekçeyle oyunları diplomatik açıdan boykot edeceğini açıkladı.
Çin, pazartesi günü Birleşik Devletler’den gelen bu kararı kınadığını açıklarken detay vermemekle beraber karşılık vereceğini ifade etti.
Birleşik Krallık Meclisi’nde vekillerin sorularını yanıtlarken bu kararı paylaşan Boris Johnson, diplomatik boykot dışında sporcuları da içeren bir boykota katılmadığını belirtti.
Öte yandan Uluslararası Olimpiyat Komitesi Başkanı Thomas Bach, artan siyasi boykot sayılarına rağmen sporcuların oyunlarda yer almasından memnun olduğunu söyledi.
,
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam