Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

Mikaela Shiffrin Beijing 2022’deki ilk yarışını tamamladı.

Eurosport Türkiye

Yayınlandı 11/02/2022 - 10:18 GMT+3

Alp disiplininde yarış dışı kaldığı iki müsabaka sonrası Shiffrin, Beijing 2022’de ilk yarışını tamamladı.

Mikaela Shiffrin of Team United States reacts during the Women's Super-G on day seven of the Beijing 2022 Winter Olympic Games at National Alpine Ski Centre

Görsel kaynağı: Getty Images

Hayal kırıklığı yaratan Beijing 2022 performanslarıyla mücadele etmeye çalışan ABD'li kayakçı Mikaela Shiffrin, son yarışı Super G’de kayak yapmanın kendisini rahatlattığını söyledi.
Favori madalya yarışmacılarından biri olarak lanse edilerek oyunlara gelen Shiffrin, ilk iki yarışını yalnızca birkaç kapı geçtikten sonra yarış dışı kaldı ve Super G yarışı öncesi olimpiyatlardan tamamen çekilip çekilemeyeceği konusunda büyük bir soru işareti bıraktı.
Ana disiplini olmasa da Dünya Kupası sıralamasında yedinci sırada yer aldığı Super G'de İsviçreli galibi Lara Gut-Behrami'nin 0,79 saniye gerisinde dokuzuncu oldu.
Mikaela Shiffrin of Team United States competes during the Olympic Games 2022, Women's Super G on February 11, 2022
Shiffrin, Super G’de kazanmayı beklemediğini, ancak yine de piste çıkıp yarışmanın doğru bir karar olduğunu söyledi.
"Şu anda burada olmak gerçekten büyük bir rahatlama... Güvenli bir şekilde kayak yapmıyordum ama aynı zamanda bitişe de ulaştım. Her şeyi tamamen terk etmediğini bilmek kalbim için gerçekten güzel."
"Sadece biraz daha sakin, biraz daha sakin hissediyorum... Bugün için üzücü bir şey yoktu... Buraya geliyorsunuz ve bu güzel bir parkur, güzel bir gün, gerçekten iyi koşullar ve Super-G gerçekten eğlenceli.”
Üç kez genel Alp disiplini Dünya Kupası şampiyonu ve üç kez Olimpiyat madalyası kazanan, yarış dışı kaldığı slalom ve dev slalom yarışlarından bu yana çok fazla destek aldığını kabul ederken, medyanın kendisini eleştirmesine katlanmanın zor olduğunu söyledi.
"Kendimize karşı nazik olmamız gerekiyor ve bu sorun değil, ama ben bunu bir başarısızlık olarak görüyorum. Demek istediğim, bence pek çok insan yapar, ancak bu kelimeyi bir makalenin başlığında görmek zor ve öyle hissettiriyor."
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam