Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

“Paris 2024 Tünelin Ucundaki Işık Olacak”

Eurosport Türkiye

Güncellendi 19/02/2022 - 23:36 GMT+3

Tony Estanguet, 2024 Paris Olimpiyatları’nın halka yakın olmasını istediklerini ve bu olimpiyatla ilgili çok fazla beklenti olduğunu söyledi.

Les anneaux olympiques devant la Tour Eiffel, pour célébrer l'organisation par Paris des JO 2024

Görsel kaynağı: Getty Images

Korona virüs kısıtlamalarıyla gölgelenen iki olimpiyatın ardından Paris 2024, spor çılgınlığı için yeni bir ivme başlatmak istiyor.
Fransa'nın Birinci Dünya Savaşı sonrası Années Folles (çılgın yıllar) döneminde Yaz Olimpiyatları'na son kez ev sahipliği yapmasından yüz yıl sonra, olimpiyatlar için kaygısız, büyük bir sahne olmayı hedefliyor.
Reuters’a konuşan 2008 Pekin Oyunları açılış töreninde Fransa'nın bayrak taşıyıcısı olan üçlü kano Olimpiyat şampiyonu Tony Estanguet, "Oyunları şehir içinde bir törenle ve halka açık bir maratonla stadyumlardan çıkarmak istiyoruz.” dedi.
Yaklaşık 160 teknenin 26 Temmuz'da Pont d'Austerlitz'den Pont d'Iena'ya altı kilometrelik bir yolculuk için Seine'de yola çıkacağı açılış törenine yaklaşık 600.000 kişinin katılması bekleniyor.
Cérémonie d'ouverture Paris 2024
Paris Olimpiyatları'ndan Estanguet, "Çok iddialıyız, yeni bir çığır açmak, popüler ve muhteşem bir oyun sunmak istiyoruz" dedi.
Kış olimpiyatları, Avrupa'da en son 2014'te, Londra'nın 2012 Yaz Olimpiyatları'na ev sahipliği yapmasının ardından Rusya'nın Soçi kentinde düzenlendi.
Pekin 2022'de yetkililer, sporcuları ve çalışanların katı bir "kapalı döngü" sistemiyle genel halktan ayırarak COVID-19'u ülke dışında tutmaya çalıştıkları için seyirci katılımı son derece sınırlıydı.
Organizatörler, Pekin Oyunları'ndaki etkinliklere sadece 97.000 kişinin katıldığını, 2018 Pyeongchang Kış Olimpiyatlarının ise bir milyondan fazla seyirci çektiğini söyledi.
Paris'te, Eyfel Kulesi'nin eteğinde sahnelenen bazı etkinliklerle tüm şehir Oyunları kucaklayacak.
Place de la Concorde yeni etkinliklerin sahnesi olacak. Chateau de Versailles binicilik yarışmalarına ev sahipliği yapacak ve Grand Palais tekvando ve eskrimi ağırlayacak.
Estanguet, "Bu Oyunların halka yakın ve popüler olmasını istiyoruz" dedi.
"Birçok insan için Paris Olimpiyatları tünelin sonundaki ışıkt, bu olimpiyatlarla ilgili çok fazla beklenti var.
Estanguet, "Bu tür baskıları seviyoruz, kendimizi sorgulamayı seviyoruz. Bu olimpiyatın tarih yazması için her şeyi yapacağız." dedi.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam