Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

“Valieva İçin Alınan Karar Temiz Sporcuların Yüzüne Atılmış Bir Tokat Gibi”

Eurosport Türkiye

Yayınlandı 16/02/2022 - 23:49 GMT+3

Adam Rippon, Rus patenci Kamila Valieva'nın doping testinin pozitif test çıkmasının ardından Beijing 2022’ye katılımının devam etmesinin adil olmadığını söyledi.

Kamila Valieva was impressive in the short programme after a tough week at the Winter Olympics

Görsel kaynağı: Getty Images

ABD’li eski patenci Adam Rippon, Rus patenci Kamila Valieva'nın doping testinin pozitif test çıkmasının ardından Beijing 2022’ye katılımının devam etmesinin temiz sporcuların yüzüne atılmış bir tokat gibi olduğunu söyledi.
Reuters’e konuşan Rippon, "Bu durum çok talihsiz ve doping testinde başarısız olan birinin Oyunlarda yarışmasına izin verilmesi benzeri görülmemiş bir durum" dedi.
"Bu, buraya gelen ve temiz bir şekilde yarışan her sporcunun yüzüne tokat atılmış bir tokat."
Salı günü kısa programı birinci bitiren Valieva, 25 Aralık'taki ulusal şampiyonadaki sonucunun pozitif çıktığını ancak sonucun, 8 Şubat’a kadar açıklanmadığı bildirildi.
Valieva, Oyunların sona ermesinden çok sonrasına kadar doping suçlamasıyla ilgili bir duruşma yapmayacak. Olimpiyat yetkilileri, doping olayı çözülene kadar madalyaları vermeyecek.
Kamila Valieva
Rippon, Olimpiyatlarda dörtlü atlayış yapan ilk kadın sporcu olan Valieva'nın "travmatik" bir deneyim yaşadığını söyledi.
Rippon ayrıca, Valieva ve Rus takımının etrafındaki durumun diğer patenciler için "inanılmaz derecede dikkat dağıtıcı" olduğunu söyledi.
2018 Pyeongchang Oyunları'ndaki takım etkinliğinde Amerika Birleşik Devletleri ile bronz madalya kazanan Rippon, "Bu çocuk istismarı. Bir çocuğun rüyasını onlara uyuşturucu pompalamak için mühimmat olarak kullanıyorlar" dedi.
"Ekibinden biri onu sefil bir şekilde yüzüstü bıraktı ve şimdi tüm bu sirkten geçiyor ve diğer herkes onunla birlikte acı çekiyor."
Beijing 2022’de yarışan Rus sporcular, doping yaptırımları nedeniyle ülkelerinin bayrağını veya herhangi bir ulusal amblemi veya sembolü sergileyemiyor.
Sporcular Rusya'yı temsil etmek yerine, "ROC" kısaltması altında Rus Olimpiyat Komitesi'nin temsilcileri olarak yarışıyorlar. Rusya, doping suçları nedeniyle önceki Olimpiyatlarda benzer kısıtlamalarla karşılaşmıştı.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam