Shiwen dikkatleri topladı

Eurosport
TarafındanEurosport

Yayınlandı 15/11/2010 - 13:16 GMT+2

Asya Oyunları'nda yüzme yarışlarında 400 metre karışıkta 4 dakika 33.79 saniye ile yılın en iyi ikinci derecesine imza atarak altın madalyayı kazanan 14 yaşındaki Çinli sporcu Ye Shiwen, dikkatleri üzerine çekti.

Ye Shiwen Asya Oyunları 2010

Görsel kaynağı: AA

Yarışın ilk 150 metresinde 400 metrede Asya rekorunu elinde bulunduran bir diğer Çinli sporcu Li Xuanxu ile birincilik mücadelesi veren Ye Shiwen, son 200 metredeki atağıyla altın madalyanın sahibi oldu.
Oyunlarda mücadele eden Çin Halk Cumhuriyeti takımının en genç sporcusu olan Shiwen, 200 metre karışıkta ulusal ülke şampiyonu. 14 yaşındaki yüzücü, Asya Oyunları'nda elde ettiği derece ile, Birtanyalı yüzücü Hannah Miley'ın 4 dakika 31.33'lük derecesinin ardından yılın en iyi ikinci derecesine imza attı. Ye Shiwen, Avustralyalı yüzücü Stephanie Rice'ın Mart ayında Avustralya Yüzme Şampiyonası'nda elde ettiğinden daha iyi bir dereceyle yarışı tamamladı. 14 yaşındaki yüzücü, geçen ay Pekin'de düzenlenen Dünya Kupası Yarışları'nda üç birincilik kazanmıştı.
Yarış sonrası basın mensuplarının sorularını cevaplayan Shiwen, hedefinin 2012 Londra Olimpiyatı'ndaki takımda yer almak olduğunu söyledi. Yüzmeye altı yaşında anaokulu öğretmeninin ellerinin büyüklüğünü fark etmesi ile başlayan Ye Shiwen, yedi yaşından bu yana hergün antrenman yaptığını söylüyor. Bazen antreman yapacak gücü kendinde bulmadığını da ifade eden 14 yaşındaki yüzücü, fakat ailesine daha iyi bir yaşam sağlamak için antrenmanlara devam etmesi gerektiğini ifade etti.
Londra 2012'de Britanyalıları ve Avustralyalıları zorlu bir rakip bekliyor olacak madalya mücadelesi sırasında.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam