ASKİ Spor "Bakü 2015"ten memnun

Eurosport Türkiye

Yayınlandı 22/06/2015 - 14:13 GMT+3

ASKİ Spor Kulübü Başkanı Ahmet Erbağ, Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de düzenlenen 1. Avrupa Oyunları'nda (Bakü 2015) sporcularının 2'si altın, 2'si bronz 4 madalyayla başarılı sonuçlar elde ettiğini söyledi.

Bakü 2015 Avrupa Oyunları - Sezer Akgül

Görsel kaynağı: AA

Ahmet Erbağ, yaptığı açıklamada, tüm kamuoyu gibi kendilerinin de grekoromen güreş 130 kiloda Rıza Kayaalp ve serbest stil 125 kiloda Taha Akgül'den altın madalya beklediklerini, sporcuların da yüzlerini kara çıkarmadıklarını ifade etti.
Avrupa Olimpiyatları niteliğindeki oyunlarda, kulüp sporcuları Sezer Akgül ve Mustafa Kaya'nın da bronz madalya kazandığını anımsatan Erbağ, "Rıza ve Taha'dan beklediğimiz altın madalyalar geldi. Bunun yanı sıra ülkemize iki de bronz madalya kazandırdık. Avrupa Oyunları'nda hedeflerimizi tutturmayı başardık" diye konuştu.
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in sporu ve sporcuyu sevdiğini ifade eden Erbağ, "Başarılı sporculara ödül verilip, verilmeyeceğini bilmiyoruz. Büyükşehir Belediyesi Meclisi kararıyla bu konu netlik kazanır" dedi.
Erbağ, ASKİ'li güreşçilerin eylül ayında ABD'de düzenlenecek dünya şampiyonasına hazırlanacağını belirten Erbağ, "Burada sporcularımızdan madalya bekliyoruz. Rıza ve Taha'dan ayrıca 2016 Rio Olimpiyatları'ndan da altın madalya bekliyoruz. Biz sporcularımıza güveniyoruz" ifadelerini kullandı.
1. Avrupa Oyunları'nda, ASKİ'li güreşçilerden 130 kiloda Rıza Kayaalp ve 125 kiloda Taha Akgül altın, 57 kiloda Sezer Akgül ve 65 kiloda Mustafa Kaya bronz madalya kazanmıştı. 61 kiloda güreşen Münir Recep Aktaş ise beşinci olmuştu.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam