paralimpik pomazan

Eurosport
TarafındanEurosport

Yayınlandı 03/09/2012 - 15:58 GMT+3

Disk atma mücadelerinde hesaplama hatası yapılması üzerine Mariia Pomazan’ın kazandığı altın madalya kendisinde kalabileceği söylendikten saatler sonra geri alındı.

mariaa pomazan

Görsel kaynağı: AFP

Paralimpik Oyunlar’da mücadele eden Ukraynalı atlet, cuma sabahı yapılan disk atma müsabakalarında F35/36 kategorisinde şampiyon ilan edildi. Bu kategoride yarışan atletler yaptıkları atışların uzunluğuna ve engellerine göre puan kazanıyorlar.
Pomazan’ın altın madalya kazandığının açıklanmasından sonra Omega’nın hesaplama sisteminde hata olduğu belirtildi ve Ukraynalı sporcu gümüş basamağına düşürüldü. Alrın, ilk sonuçlara göre gümüş alan Çinli Wu Qing’e verilirken, beşinci bitiren Avustralyalı Katherine Proudfoot da bronz ile ödüllendirildi.
Dün bir açıklama yapan Uluslararası Paralimpik Oyunlar Komitesi (IPC), Pomazan’ın altın madalyasının alınmayacağını ancak Ukrayna’nın toplam madalya sayısından bir altın düşürüleceğini söylemişti. İletişim bölümü direktörü Craig Spence bu kararın “Fair Play ruhu adına” verildiğini açıklamıştı.
Ancak IPC dün akşam bir U dönüşü yaptı ve Ukraynalı’nın madalyasını geri teslim etmesi gerektiğini söyledi.
Çin’in duruma itiraz ettiği düşünülürken, IPC basın sözcüsü, “Cuma gününden bu yana bu işe kurallara uygun bir formül bulmaya çalışıyoruz. Bu mümkün değildi” ifadelerini kullandı.
Pomazan bu sabah yapılan gülle atma finallerinde altın madalya kazandı.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam