Popüler Sporlar
TÜM SPORLAR
Tümünü göster

PyeongChang 2018'in madalya klasmanına Norveç damgası

Eurosport Türkiye

Güncellendi 25/02/2018 - 15:35 GMT+3

16 gün süren oyunlardan 14'ü altın olmak üzere toplam 39 madalyayla ayrılan Norveç, iki farklı alanda kış olimpiyatları tarihine geçmeyi başardı.

Johannes Hoesflot Klaebo of Norway celebrates after crossing the finish line to win the gold medal during Cross-Country Skiing men's 4x10km relay on day nine of the PyeongChang 2018 Winter Olympic Games at Alpensia Cross-Country Center (Getty Images)

Görsel kaynağı: Getty Images

PyeongChang 2018 Kış Olimpiyatları'nda 14 altın, 14 gümüş ve 11 bronz madalya kazanan Norveç madalya klasmanını zirvede tamamladı.
Oyunları toplam 39 madalyayla kapatan Norveç, 2010 Vancouver'da 37 madalya elde eden ABD'nin rekorunu kırarak bir kış olimpiyatında en fazla madalya kazanan ülke olarak tarihe geçti.
Almanya ise 14 altın, 10 gümüş, 7 bronz madalya topladığı PyeongChang 2018'in madalya sıralamasında ikinci sırayı aldı. Norveç ve Almanya oyunları 14'er altın madalyayla tamamlayarak, bu alanda Kanada'nın Vancouver 2010'da kırdığı rekoru egale etmiş oldu.
Madalya sıralamasının üçüncü basamağında ise 11 altın, 8 gümüş, 10 bronz madalyayla elde eden Kanada yer aldı.
Bjoergen madalyaları, Ledecka ise dublesiyle tarihe geçti
2018 PyeongChang'ı 2 altın, 1 gümüş ve 2 bronz olmak üzere toplam 5 madalyayla kapatan Norveçli Marit Bjoergen, ihtişamlı kariyerindeki madalyası sayısını 15'e çıkararak vatandaşı Ole Einar Bjoerndalen'in 13 madalyalık rekorunu kırdı ve kış olimpiyatları tarihinin en fazla madalya kazanan sporcusu oldu.
2002 Salt Lake City'de başlayan olimpik kariyerinde toplam 8 altın, 4 gümüş ve 3 bronz madalyası bulunan 37 yaşındaki kayaklı koşucu, aynı zamanda kış olimpiyatları tarihinin en fazla altın madalya sahibi isimleri olan Ole Einar Bjoerndalen ve Bjoern Daehlie'nin rekoruna ortak oldu.
Ülkesi Çekya'yı iki farklı sporda temsil eden Ester Ledecka ise kış olimpiyatları tarihine geçen bir başarıya imza attı.
Kadınlar Alp disiplini Super-G branşında altın madalyaya uzanan Ledecka, daha sonra snowboard paralel dev slalom yarışında da zafere uzanarak bir kış olimpiyatında iki farklı sporda şampiyonluk yaşayan tarihin ilk kadın sporcusu oldu.
Japonya'yı üç farklı kayakla atlama kategorisinde temsil eden 45 yaşındaki Noriaki Kasai, 2018 PyeongChang ile birlikte kariyerinin 8. kış olimpiyatlarında mücadele ederek tarihe geçti.
Tarafsız olimpiyat bayrağı altında yarışan Rusya'nın 15 yaşındaki buz patencisi Alina Zagitova, takım müsabakasında gümüş madalya elde ettikten sonra kadınlar bireyselde altın madalyaya ulaşarak PyeongChang 2018'in hem madalya kazanan hem de şampiyonluk yaşayan en genç sporcusu oldu. Kadınlar buz hokeyinde bronz madalyaya ulaşan Finlandiya'nın 44 yaşındaki oyuncusu Riikka Valila ise PyeongChang 2018'in en yaşlı madalya kazanan ismi oldu.
Uygulamada 3M+ kullanıcı'a katılın
En son haberler, sonuçlar ve canlı spor yayınları ile güncel kalın
İndir
Bu yazıyı paylaş
Reklam
Reklam